Jos päätät mennä jonnekin, tulet ehdottomasti ottamaan kuvia upeimmista nähtävyyksistä. Mielenkiintoiset veistokset, joita tapaat, ovat sopivia tähän mahdollisimman hyvin.

He näyttävät houkuttelevan näkemyksiään jalinssit. Eri kertaa eri materiaaleista, toisin kuin tyyli, ne yhdistyvät - nämä katuveistokset tekevät kaupungista ainutlaatuisen, houkuttelevan ja unohtumattoman.

1. "Disclosure", Paige Bradley, New York, USA

"Disclosure"

"... kunnes jakamme ihmiset ympärillämmeseinät, emme koskaan ymmärrä kuinka vahvoja me todella olemme. "Amerikkalainen taiteilija Paige Bradley selittää sen pronssi-veistoksen merkityksen, joka toi hänelle kuuluisuutta.

2. "Dancing with a Dandelion", Robin White, Staffordshire, Yhdistynyt kuningaskunta

"Tanssija ja voikukka"

Jos olet kiinnostunut keijujen keijuista, niin sinäaivan kuten brittiläisen Robin Whitein työ, joka loi sarjan samankaltaisia ​​puiston veistoksia. Jokaisella keijuilla on teräsrunko, jota sitoo kerros metallisia "lihaksia", joka puolestaan ​​peitetään hienolla langalla olevasta "ihosta".

3. "Apenniinien allegorio", Giovanni Giambologna, Toscana, Italia

"Apenniinien allegoria"

Ei kaukana Firenzestä, puistossa hylättyPratolino villa, kun kuului kuuluisa Medici klaani, kymmenen säilynyt kivi veistos XVI vuosisadalla kuuluisa aikaan kuvanveistäjä Dzhovanni Dzhambolonya. Veistos edustaa apenniinien jumalaa, joka painaa hirviön päätä kädellään, jonka suu suihkuttaa.

4. "Rakkaus", Alexander Milov

"Rakkaus"

Tämä veistos Odessa Alexander Milov voi ollanähtiin vain amerikkalaisen Burning Man Festivalin Black Rockin aavikolla viime vuonna. Työ voitti festivaalin monien vierailijoiden sydämet ja löysi fanit Internetissä ankaran rehellisyytensä ansiosta. Valitettavasti vaikka tätä laajaa taidetapahtumaa (pituus 17,5 m, leveys 5,5 ja korkeus 7,5), paikkaa ei löydy missään.

5. "Luonnon voima", Lorenzo Kinn

"Luonnon voima"

Ehkä muinaiset olivat oikeita, kun he loivatveistos jumalien kunniaksi, rauhoittamaan vihaa. Tämä ajatus innostaa italialaista taiteilijaa Lorenzo Kinnin luomaan sarjan kuvanveistäjä, joka on perustettu eri kaupunkeihin ympäri maailmaa. 2,5-metrinen naaraskuvio symboloi äidin luontoa, joka villisti irrottaa maapallon. Taistelija houkutteli hurrikaanien vaikutukset Thaimaassa ja Yhdysvalloissa esittäen allegoriaa osoittaakseen kuinka herkkä maailma on.

6. "Las Colinan Mustangit", Robert Glen, Irving, Texas, USA

"Las Colinan Mustangit"

Tämä veistoksellinen koostumus on suurinratsastustekstiili maailmassa: 9 mustangia asteikolla 1 - 1,5 näytetään juoksevan vettä pitkin, suihkulähteet repäisevät sorkojen alta ja luo luonnollisen suihkun vaikutuksen. Teos symboloi nopeutta, johtajuutta ja vapautta, joka on luonnostaan ​​sekä Teksasissa että itse valtion ollessa sen kehityksen ajan.

7. "Musta Ghost", S.Jurkus ja S. Plotnikovas, Klaipeda, Liettua

"Musta Ghost"

Häpeä pronssin veistos muistuttaavanha legenda, jonka mukaan vartija lukon saostunut yllättäen tapasi aaveen varoitti, että linnan ehkä ole riittävät varastot ja sitten katosi kokonaan.

8. "Caring Hand", Glarus, Sveitsi

Varovainen käsi

Tämä ylimääräinen veistos voi olla ympäristöstä huolehtiva symboli.

9. Vapaus, Zenos Frudakis, Philadelphia, Pennsylvania, USA

"Vapaus"

"Tämä veistos merkitsee vapaudenhalua luovuuden kautta", kertoo amerikkalainen Zenos Frudakis, joka selittää pronssi-kokoonpanonsa merkitystä.

10. Mihai Eminescu, Onesti, Romania

Mihai Eminescu

Epätavallinen veistos kahdesta metalli-puusta, jonka oksat muodostavat 1800-luvun Mihai Emineskon moldovan-romanialaisen runoilijoiden dekadentin kasvot.

11. "Rainien mies", Jean Michel Folon, Firenze, Italia

"Rainin mies"

Belgian taiteilija Jean Michel Foulonin veistos on Firenzessä Italiassa.

12. "Portaat taivaaseen", David McCracken, Bondi, Australia

"Portaat taivaaseen"

David McCrackenin veistos on ääretön illuusio, joka muistuttaa yhdistymistä kulttikoostumukseen Led Zeppelinin kanssa.

13. "Tässä minä olen!", Herve-Laurent Erwin

"Tässä minä olen!"

Polystyreeni-jättiläinen, joka syntyy nurmikon alapuolelta,kuten alusta, esitettiin vuonna 2014 vuosittaisessa kansainvälisessä nykytaiteen näyttelyssä Budapestissa. Unkarin taiteilija Hervé-Lorent Erwinin luoma veistoksen arvo voidaan määritellä vapauden, tietämyksen ja dynaamisen kehityksen haluiseksi. Budapestin loistavan menestyksen jälkeen veistos meni saksalaiselle Ulmille pelottaakseen epäilyttäviä turisteja.

14. "Metamorphoses", Jason Dekers Taylor, Grenada

"Muodonmuutoksia"

26 lasta sementtiä neljästä metristäsyvyys ovat yksi kauneimmista sävellyksistä, jotka on asetettu vedenalainen veistospuistoon Moliner Karibialla. Veistoksellinen koostumus painaa 15 tonnia kestämään voimakkaita virtoja ja vuorovesiä. Lasten rengas symboloi ihmiskunnan elinkaarta ja vastuuta ympäristön tilasta ennen tulevia sukupolvia.

15. "Rain", Nazar Bilyk, Kiova, Ukraina

"Rain"

Kahden metrin pronssinen hahmo, jossa on valtava lasipisara hänen kasvoillaan, symboloi ihmisen ykseyttä luonnon kanssa. Teos on asetettu Kiovan maisemaväylälle osana modernia veistospuistoa.

16. "Kylvä", Morphay, Kaunas, Liettua

"Kylvä"

Tämä veistos viittaa varjoon, se "elää" vain yöllä, kun tähdet, jotka on tehty seinälle kuvan taakse, ovat merkityksellisiä.

17. "Sinking Building", Melbourne, Australia

"Sinking Building"

Ennen Melbournein valtionkirjaston majesteettista rakennusta tuntuu siltä, ​​että toinen kirjasto on uponnut, julkisivun kulma on edelleen näkyvissä pinnalla.

18. "God of War", Jingzhou, Kiina

"Jumalan sota"

48-metrinen veistos, joka on peitetty 4000 liimatuilla kuparilevyillä, nousee 10 metrin jalustalle ja on oikeudenmukaisen symboli.

19. "Hippos", Taipei, Taiwan

"Hippos"

Uinti-virtahevonen kuvat, jotka kuvasivat tapaa, jota tavallisesti nähdään veden pinnalla, asetetaan Taipein eläintarhassa.

20. "Kengät Tonavan rannalla", Gyula Power, Budapest, Unkari

"Kengät Tonavan rannalla"

Holokaustin muistopäivä perustuu todelliseentapahtumat: vuosina 1944-1945 tuhannet tuhannet juutalaiset tuhoutuivat Budapestissa. Uhrit kerättiin Tonavan rannalle, pakotettiin ottamaan kengät pois ja ammuttiin sitten. Muistomerkki on unkarilaisen ohjaajan Ken Togain tehtävä ja sen toteutti kuvanveistäjä Gyula Power.

21. "Travellers", Bruno Catalano, Marseille, Ranska

"Travelers"

Ranskalainen Bruno Catalano, syyskuussa 2013, kymmenen tällaista surrealistista veistosta asennettiin Marseillesiin.

22. "Tuntemattoman passiin muistomerkki", Erzi Kalina, Wroclaw, Puola

"Tuntemattoman passien muistomerkki"

Veistoksellinen koostumus, joka koostuu 14 luvusta, asennettiin Varsovaan vuonna 1977 ja muutti Wroclawiin vuonna 2005.

23. "Rebel", Tom Franzen, Bryssel, Belgia

"Rebel"

Belgian kuvanveistäjä Tom Franzen huolehti humoristisesta työstään Molenbeckin asukkaille - Brysselissä yhdestä 19: stä ja kenties kaikkein rikollisimmasta kunnasta. Asenne poliisiin sopivaksi.

24. "Ocean Atlant", Jason Dekers Taylor, Nassau, Bahama

"Ocean Atlant"

Monien veistosten luoja valtameriön, JasonDekers Taylor on myös laatinut suurin vedenalainen veistos, joka kuvaa tyttöä, joka, kuten muinainen kreikkalainen Atlanta, pitää valtameren hartioissaan. Veistoksen korkeus on 5,5 m, paino on 60 tonnia. Tekijän aikomuksen mukaan esteettisen hahmon ohella sillä on käytännön arvo, joka on keinotekoinen koralliriutta.

25. Nelson Mandela, Etelä-Afrikka

Nelson Mandela

Epätavallinen muistomerkki apartheid-taistelijallejoka perustettiin vuonna 2012 lähellä paikkaa, jossa 50 vuotta aiemmin Etelä-Afrikan tulevaa presidenttiä pidätettiin. Veistos koostuu 50: stä, jotka on leikattu intensiivisesti teräslaseripylväistä, joiden korkeus on 6,5 - 9,5 m. 35 metrin etäisyydellä tarkasti määritellyssä kulmassa sarakkeet luovat tunnistettavan Mandela-profiilin.

26. "Ihmiset joen rannalla", Zheng Hua Cheng, Singapore

"Ihmiset joen varrella"

Sarja veistoksia, jonka Singaporen taiteilija Zheng HuaCheng, joka sisältää tämän viiden uimapojan koostumuksen, lähettää katsojan niille aikoina, jolloin joen rannat eivät vielä olleet kiveen pukeutuneita ja satoja naapurustossa asuvia lapsia juoksivat uimaan joelle.

27. Kelpie, Andy Scott, Falkirk, Skotlanti, Yhdistynyt kuningaskunta

"Kelpie"

Kelpi - skotlantilainen mytologi, joka oli hevosen kuva. 30 metrin hevoset muodostavat portin Fortin ja Clyden kanavalle ja symboloivat hevosten merkitystä Skotlannin elämässä.

28. "Ei väkivaltaa", Carl Frederick Reutersweld, New York, USA

"Ei ole väkivaltaa"

Tunnettu John Lennonin ruotsin murhastataiteilija Carl Frederick Reutersveld loi pronssin revolverin solmuun sidottuna solmussa, jonka tynnyri on suunnattu ylöspäin, väkivallattomuuden symbolina.

29. "Hanging Man", David Cherny, Praha, Tshekki

"Hanging Man"

Veistos kuvaa Sigmund Freudia ja hänen kamppailua kuoleman pelosta.

30. "Tide", Jason Dekers Taylor, Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta

"Tide"

Neljä hevosrikkoa Thamesin rannallakatoavat, ne ilmestyvät uudelleen vuoroveden mukaan. Hevosten päätä sijasta, öljypumppuja. Tämä kuvanveistäjä ja ympäristönsuojelija Jason Dekers Taylor haluaa kiinnittää huomiota ihmiskunnan liialliseen riippuvuuteen öljystä.

31. "Viikonloppu", Marguerite Derricort, Adelaide, Australia

"Lähtö"

Neljä pronssi-sikaa täysikokoisena jaluonnollisissa asemissa jokaisella on oma nimi: Oliver, Tryffle, Augustus ja Horatio. Tämä huvittava veistoksellinen koostumus on suosikkipaikka lapsille, jotka tulevat tänne vanhempiensa kanssa viikonloppuisin ja menevät ajaa sikojen sileisiin selkäsiin.

32. "Peregrass", Robert Summers ja Glen Rose, Dallas, Texas, USA

"Laiduntaminen"

Suurin lajissaan on pronssi veistoksellinenkoostumus koostuu 49 sonnien ja kolmen cameleers ja asennettu yksi Dallas parks. Koostumus on vaikuttava sen laajuus: Jokainen sonni korkeus 1,8 m, lauma kävelee maastossa, ne törmännyt pieniä jokia, jotkut eläimet ovat hitaita, toiset ajaa - taiteilija onnistui välittää realistinen ajo karjaa, joka tapahtui Texasissa XIX vuosisadalla.

33. "Metallomorfoosi", David Cherny, Charlotte, North Carolina, USA

"Metalmorfoza"

Hänen ensimmäinen asentajaan valtioihin oli "Hanging"mies "Tsekki David Cherny päätti lyödä amerikkalaisia ​​- ja hän teki sen! Sen kahdeksan metrin pää ruostumattomasta teräksestä koostuu rinnakkaisista osista, paikoista, joissa suun on oltava, suihkulähde lyö. Pään pyörii ajoittain akselinsa ympäri ja alkaa liikkua tavalliseen tapaan ja sitten "hajoaa" osaksi kerroksia: jotkut osat jatkavat pyörimistä, kun taas toiset "viivästyvät". Kuitenkin kääntämällä, kaikki palat tulevat yhteen, muodostaen alkuperäisen veistoksen. Asennuksen nimi, kuten itse pää, kerätään osioista "metalli + metamorfoosi".

34. "Tuntematon byrokraatti", Magnus Tomasson, Reykjavik, Islanti

"Tuntematon byrokraatti"

Satulainen muistomerkki byrokraattille ilmeisesti ilmaisee asenteemme virkamiehille, samoin kaikkialla maailmassa ja siksi kasvotonta.

35. Hedington Shark, John Buckley, Oxford, UK

"Heditton Shark"

Perustettu vuonna 1986, tragedian 41-vuotispäivänäHiroshima ja Nagasaki, hain merkitsee japanilaisille kaupungeille pudotusta atomipommia ja aiheuttaa tunteen voimatonta vihaa ja epätoivoa ydinkatastrofissa.

36. "Observer", Victor Khulik, Bratislava, Slovakia

"Tarkkailija"

Viemärin luukusta kotoisin olevan miehen humoristinen veistos on usein nimeltään "Man at Work", vaikka työstä hän näyttää häiritsevän itseään.

37. "Iguana", Hans Van Houvelingen, Amsterdam, Alankomaat

"Iguana"

Eräässä Amsterdamin aukiosta on epätavallisia asukkaita - 40 pronssi-iguaania ryömii nurmikolla.

38. "Äiti", Louise Bourgeois, Lontoo, Iso-Britannia

"Äiti"

Strange, kuten se saattaa tuntua, mutta suurin sisäänhämähäkki veistos, 88-vuotias Louise Bourgeois omisti äitinsä, joka kuoli kun taiteilija oli 21-vuotias. Kymmenen jalka-hämähäkki, jossa on marmorimunia säkissä, ei ole ainoa sellainen Bourgeois-luominen. Samanlaisia ​​veistoksia löytyy eri kaupungeista eri puolilta maailmaa.