Ihmeiden käsien käsittämät upeat luomukset.

Sillat - yksi vanhimmista rakenteistaihmiskunnan. On olemassa useita erityyppisiä siltoja, ne ovat jalankulkijoita ja autoja, rautateitä ja sekalaisia, yksi- ja monitasoisia, kaareutuneita ja razvodnye, jotka yhdistävät vesipankkeja ja heitetään vuorien läpi. Mutta on jotain, kävellä tai ratsastaa, joka ei kaikki ota riskejä!

1. Royal Royal Bridge, USA

Royal Royal Gorge

Rakennettu vuonna 1929, sillan yli Royal Gorge CanyonVuoteen 2001 asti pidettiin maailman korkein maasilta: 291 m Arkansasin joen yläpuolella. Kiinan aktiivisen talouskasvun myötä aloitti useita korkeampia samanlaisia ​​rakenteita kerralla, jolloin Royal Gorge heitettiin kauas taaksepäin, vaikka USA: ssa hän jatkaa johtoaan.

2. Mackinac Bridge, USA

Mackinac Bridge

Mackinacin salmen yli Michiganin kahdeksan kilometrin silta on yksi maailman kahdenkymmenen pisin riippuvien siltojen joukosta.

3. Oia-joen viinirypäleet, Japani

Oian laakson viinirypäiset sillat

Yhdessä kaukaisimmista ja viehäisimmistä paikoistaJapani - Oian laaksossa - luonnonvaraisista viiniköynnöksistä on ainutlaatuisia roikkuvat sillat. Heitä julistetaan Japanin tärkeäksi kulttuuriseksi ominaisuudeksi, koska kuuluvat yksi harvoista tyypistä perinteisiä japanilaisia ​​siltoja.

4. Bamboo Bridge, Kambodža

Bamboo Bridge

Tämä silta on ainoa asia, joka yhdistää Kampong Chongin kaupungin naapurimaiseen saariin. Silta ei ole tarpeeksi korkea, joten sadekauden aikana saarelaiset luottavat vain veneisiin.

5. Yoshima Ohashin silta, Japani

Yoshima Ohashin silta

Yksi suurimmista monoliitti sillan näyttää varsin vaarallista tietyissä kulmissa, vaikka aste kaltevuus tuskin yli 6%.

6. Sunshine Skyway Bridge, USA

Sunshine Skyway -silta

Tämä vaikuttava silta on kaapelivälitteinen silta, ja itse rakenne on Floridan osavaltion pääsilta.

7. Lasisilta Siniyujai, Kiina

Lasi silta Siniyai

Tämä ainutlaatuinen rakenne ei ole missään nimessä "rohkean sillan" kutsuttu: ne, jotka uskaltavat liikkua, joutuvat voittamaan 300 metrin korkeudella 180 metrin korkeudella lattialaatat.

8. Jalankulkijan jousitus silta Titlis Cliff, Sveitsi

Jalankulkijan jousitus silta Titlis Cliff

Sisäänrakennettu Alpeilla noin 3000 m merenpinnan yläpuolella, Titlis Cliff on Euroopan korkeimpiin korkeuksiin sijoitettu riippusilta.

9. Gandhi Bridge, USA

Gandhin silta

Eteläisin silta salmen Tampa Floridassarakennettiin vuonna 1924, ja vuonna 1956 hankittiin kaksinkertainen, joka pidettiin rinnakkain. Mutta toisen sillan suunnittelun ongelmien vuoksi liikkuminen aluksi rajoitettiin ja tuhoutui sitten tämän vuoden heinäkuussa.

10. Viaduct Millau, Ranska

Viaduct Millau 1

Tämä mahtava rakenne, joka kulkeeTarn-joen laakso Ranskan eteläosassa, purki liikennettä huomattavasti kesän aikana suositulla matkailualueella. Vuonna 2004 avattaessa Millaun silta oli maailman korkein tällainen rakenne - 341 m, korkeampi kuin Eiffel-torni.

Viaduct Millau 2

11. Kun (tai Calar) -silta, Venäjä

Kun (tai Calar) -silta 1

Tämä rakentaminen Vitim-joen yli Transbaikalian alueellaon vaikea kutsua sillan, mutta se on ainoa aktiivinen lautta Siperian joen yli. Sillan siltaaminen on todellinen testi edes kokeneille kuljettajille.

Kun (tai Calar) silta 2

12. Storosezadet-silta, Norja

Stortside Bridge 1

Tämä kauniisti taivutettu silta sopeutuu sisäänmeri 23 metriä ja kulman mukaan voi näyttää tien missään. Myrskyn aikana aallot pyyhkäisevät ylöspäin vetäen autoja, jotka liikkuvat sillan yli.

Stortside Bridge 2

13. Siltapallas Ponchartrain-järven yli, USA

Bridge-pato Ponchartrain-järven yli

Kaksi rinnakkaista tie tilat ovat pituudeltaan yli 38 kilometriä, joten se on yksi pisimmistä silloista maailmassa.

14. Sillan yli Chesapeaken lahdelle, USA

Sillan Chesapeakenlahden yli

Toinen tien silta, joka koostuu kahdesta rinnakkaisesta tietestä - joista toinen on liikenteessä länteen, toinen - itään.

15. Jousitus silta Siduhe-joen yli Kiinassa

Jousitus silta Siduhe-joen yli

Tänään - korkein silta maailmassa,matkan alla oleva joki on 496 m. Tämä silta siirtyy kuitenkin pian toiseen, kun jälleen Kiinassa valmistuu Douget-silta, jonka korkeus pinnan yläpuolella on 564 m.