mikä on shovinismia

Mikä on shovinismi ilmiönä yhteiskunnassa? Tätä käsitettä käytetään monilla elämänalueilla, se liittyy läheisesti politiikkaan, yhteiskuntaelämään, miesten ja naisten ihmissuhteisiin. Chauvinismilla itsessään on tuhoisa alku, joka perustuu voimakkaasti negatiivisiin tunteisiin.

Chauvinism - mitä se on?

Lähtökohtana on käsite "kaovinismi"Napoleon Bonaparte-aikoina Ranskassa. Sotilas Nicolas Chauvin de Rochefort, pysyi keisarinsa omistautuneina tukevana loppuun asti. Nimi tuli kotitalouden nimi, se muuttui termiksi. Chauvinismi on tärkein mielessä ideologinen käsite, joka pohjimmiltaan perustuu yhteen kansakunnan ylivallan vakaumukseen toisen yli. Aggressiivinen politiikka ja painostus ovat keinotekoisten kannattajien käyttämät menetelmät etnisen vihan herättämiseksi.

Kuka ovat aviomies? Toisin kuin kansallismielisyys, jossa "kaikki kansat ovat tasavertaisia", shovinistit näkevät oman kansansa, jolla on erityisiä, yksinomaisia ​​valtuuksia ja oikeuksia. Fasismi on yksi kauhistunutta kauhistuneisuudesta, joka on rikos koko ihmiskunnalle. Tulos - miljoonien erilaisten kansallisuuksien kuolema, kulttuurisen ja aineellisen rikkauden laajamittainen tuhoaminen.

Chauvinism - Psykologia

Kovinismin käsitettä käyttävät eri psykologitvirtaukset. Poliittinen kokemus kasvatuksesta, joka perustuu tukahduttamiseen, asettaa lapsen tulevaisuuden itsemääräämisoikeuden negatiivisesti. Poika voi oppia isän ja äidin tuhoisien suhteiden tuloksen (lyöminen, nöyryytys) ja viedä tämän ohjelman edelleen tulevalle perheelleen. Mikä on "urosvankinaisuus", voidaan selvästi nähdä itäisissä maissa, joissa aluksi koulutus rakentettiin miespuoliselle paremmuudelle naiselle.

urosvankina

Chauvinismi ja muukalaisviha - erot

Pohjimmiltaan molemmat ilmiöt, kaovinismi jamuukalaisvihamielisyys, sisältävät mielialaan vaikuttavia tekijöitä - negatiivisia tunteita (vihaa, halua, halveksuntaa). Muukalaisvihamielisyys - laajempi käsite - on pelko siitä, että henkilö menettää ja lieventää etnistä alkuperää. Paranoidinen pelko muukalaisvihamielistä koskee kaikkia ulkomaalaisia: kansa, rotu, kulttuuri, uskonto. Shovinismi - yksi muodoista muukalaisvihaa, aggressiivinen ja väkivaltainen kontrastit etuja kansakunnan muiden kustannuksella.

merkkejä kansalliskiihko

Nyky-yhteiskunnassa avoin syrjintäilmenemismuodot ovat laittomia, rikosoikeudellisesti rangaistavia. Kovinismiin perustuvat poliittiset suuntaukset eivät koskaan johda keskinäiseen ymmärrykseen, avoimuuteen, rauhaan kansojen välillä ja siksi eivät nauti useimpien ihmisten tuesta. Seuraukset ovat tuhoisia: sota, kansanmurha. Yksittäisessä muodossa, shovinismi on läsnä "näkemysjärjestelmänä", pääasiassa miehille. Kaivovaltion merkit:

 • aviomies mies aktiivisesti "taistelee" kaovinismia vastaan, syyttää muita häntä lukuun ottamatta;
 • pitää itsensä vapaana kansallismielisistä ennakkoluuloista;
 • liioittelee ihmisten "kiinnostuksen" "suuruutta", "muukkuutta";
 • kohottaa kansansa temperamenttia;
 • uskoo, että kaikkien ihmisten "a priori" pitäisi rakastaa, ihailla hänen kansakuntansa, loukkaantua, kohtaamaan välinpitämättömyyttä;
 • toteaa tarkasti muiden etnisten ryhmien puutteet, mutta ei tiedä hänen kansansa todellisia hyveitä ja piirteitä.

Shavinismin tyypit

Jos harkitaan selkeyttä betoniaesimerkki historiasta, sitten Venäjällä XIX - XX vuosisata. "Sovinismi" - ilmaus ilmaiseva suhde kartanon Empire muut kansat, saapuminen bolshevikit vastusti nationalismin ja kuinka vaarallista ideologiaa alettiin joutuneiden, mutta yhteiskunnallisena-shovinismi esiintyy kolmannen maailman maissa. Tähän mennessä määritellään, mitä kaovinismia on muissa yhteiskunnallisissa ja yhteiskunnallisissa luokissa, asiantuntijat erottavat useita lajikkeita:

 • uskonnollinen (confessional);
 • kotitalous;
 • rodun
 • ikäsovinismi;
 • sukupuoli;
 • kieli.

naisvinttu

Sukupuuvunismi

Riippumatta ilmentymän laajuudesta - shovinismi perustuueräiden muiden päällekkäisyydestä ja ylivaltiosta, rikkomisesta, oikeuksien eriarvoisuudesta. Sukupuoleen perustuva syrjintä perustuu sukupuoleen tai seksuaaliseen seksuaalisuuteen. Ero luonnollisen olemuksen välillä miehen ja naisen välillä luo eriarvoisuutta poliittisissa, taloudellisissa ja sosiaalisissa ilmentymissä - tämä on seksismin ideologia. Sukupuolen rooleilla on keskeinen rooli seksuaalisen shovinismin ylläpitämisessä.

Miehkovinismi

Miehet voivat kokea tuntuisia tunteita, myötätuntoamutta eivät pidä heitä yhtä suurina itsensä kanssa, osittain siksi, että syy on psykologisista eroista. Miesuovinismi - termi (toinen nimi - seksismi), jonka amerikkalaiset feministit ovat keksineet. Käsikirjoittaja N. Shmelev katsoi miespuolisen shovinismin oleellisena osana miestä. Ymmärtämättä, mies voi milloin tahansa kertoa anekdoottiselta "tyhmältä naiselta" tai "pahalta äidiltä".

Miesuoviniuden tyypilliset ilmentymät:

 • ihmisten sana on naisten laki;
 • mies on perheen päällikkö;
 • mieli, logiikka ja mieli - ero ihmisen ja naisen välille, jossa vain tunteet ovat vallitsevia;
 • mies on aina oikeassa;
 • miehelle - rakastajan ulkonäköä rohkaistaan ​​naiselle - tämä on yhteiskunnan epäluottamus

Naisvinisminismi

XVIII vuosisadan lopulla. Euroopan maiden naiset alkoivat ilmoittaa tasa-arvostaan ​​miesten kanssa. Amerikkalaisen suffragiste Abigail Smith Adamsin lause: "Emme tottele lakeja, joiden hyväksymisessä emme osallistu, ja auktoriteetti, joka ei edustaa etumme", meni historiaan. Feminismi on ideologinen suuntaus, jolla on useita vuosisatoja voimaa ja laajuutta. Naiset pääsivät tasa-arvoon miesten kanssa tänä aikana:

 • miehittää johtavat paikat;
 • äänioikeus;
 • armeijan palvelut;
 • ammattiin;
 • vapaa valinta seksikumppaneille.

Kaikki tämä auttoi naisia ​​vahvistamaan itseään yhteiskunnassa,tulla hyödylliseksi, vaikutusvaltaiseksi. Naisvinisminismi on käsite, joka syntyi melko äskettäin. Toisin kuin feministit, tunnustetaan miesten oikeudet ja pyrkivät tasavertaisiin oikeuksiin heidän kanssaan, sovinistit - heikentävät miesten roolia ja korostavat heidän paremmuuttaan. Miehet sanovat, että naiset rikkovat myös heidän oikeuksiaan, ks. Syrjintä seuraavasti:

 • varhaiseläkeikä verrattuna miehiin;
 • alemmat fyysiset aktiviteetit;
 • tarve ottaa päähine pois teatterissa, kirkossa - naisen ei tarvitse tehdä tätä;
 • päätös irtisanoa raskaus - nainen voi ottaa itselleen.

shovinismi mitä se on

Chauvinismi nykymaailmassa

Vaalia perinteitämme, elämäntapaa, uskontoa, kieltä,musiikki - kaikkien kansalaisten tavanomaiset toiveet. Korkean moraalisen ja henkisen kehityksen taso auttaa näkemään maailman kulttuuriperinnön moninaisuuden edut ja kauneus. Kulttuurivinismi levittää perintöään ainoana ja ylivertaisena muille kulttuureille - köyhtyy ihmisen käsityksiä.

Chauvinismi Raamatussa

Mikä on moderni kaovinismi? Sosiologien ja muiden asiantuntijoiden välillä ei ole yhteistä mielipidettä. Tämän ilmiön alkuperä syntyy vuosisatojen syvyyksistä. Mieskoviinismi kristinuskossa perustuu maailman luomisen legendaan. Ensimmäinen Jumala loi Aadamin, hänelle luodusta kylkiluodosta Eevan - lohdutuksella. Exile from Paradise on johtunut Eevan syystä, joka maistui (tuotti käärmeen kiusausta) omenan - tiedon hedelmää. "Kaikki naisen ongelmat" - tämä stereotypio ei ole tullut vanhentuneeksi meidän aikanamme.