mikä on seksismia

Nykymaailmassa sen elämän rytmi ja levottomuustaloudellinen tilanne, yhä useammat naiset pyrkivät tasa-arvoon miesten kanssa aivan kaikessa. Tässä suhteessa perhearvot menevät joskus taustalle. Tämä suuntaus voi olla yksi tärkeimmistä syistä tasa-arvon ideologian ilmaisemiseen. Sitten tuo esiin kysymys - mikä on seksismia.

Mitä seksismi tarkoittaa?

Seksismi on käsite, joka merkitsee selkeääsyrjintää sukupuolen perusteella. Monet ihmiset kysyvät, mikä on seksistinen. Tämä on henkilö, joka kannattaa seksismin ideoita. Nämä termit voivat viitata mihin tahansa sukupuoleen, mutta useimmiten ne ilmaistaan ​​naisten syrjinnässä. Selvästä demokratiasta huolimatta tämä ideologia on laajalle levinnyt taloudessa ja politiikassa, koulutuksessa, lääketieteessä, uskonnollisten kysymysten ratkaisemisessa tällaisen sosiaalisen solun työhön perheen keskuudessa.

Merkit seksismin

Tämä käsite on niin läheisessä yhteydessä elämäänyhteiskunnassa, jota käytetään monilla toiminta-aloilla. Pääsääntöisesti miespuolisella sukupuolella on suuri aineellinen vauraus, poliittinen voima, sosiaalinen asema. Ihmistä pidetään perheen johtajana, kun taas naiselle annetaan koti-koti ja lapsen huoltaja. Historiallisesti se tapahtui, ehkä tässä on logiikkaa, mutta on olemassa esimerkkejä, joissa oikeudenmukaisempi sukupuoli voisi liikkua avaruuteen, jolla on vahva, harjoittaa liiketoimintaa ja ylpeä urheilutuloksista.

On olemassa joitain merkkejä seksismin ilmenemisestä, joka voi joskus olla huomaamatta, esimerkiksi:

 • Keskustelu aiheista kuten avioliitto, perhe, henkilökohtainen elämä;
 • sopimattomia, joskus liiankin rehellisiä vitsejä;
 • osallistuminen asian hallinnointiin sekä poliittisten ja taloudellisten kysymysten ratkaiseminen;
 • tiukka pukeutumiskoodi;
 • oikeuksien sortaminen työpaikoilla;
 • este urakehitykselle;
 • palkkaturva.

naisistiseksismi

Sexismin syyt

Pääsääntöisesti seksismin lähteet asetetaan hyvin sosiaaliseen yhteiskuntaan, sen sääntöihin ja perinteisiin. Yleisö on tottunut siihen, että naiset:

 • alaiset virat, joilla on pieni palkka;
 • enemmän aikaa on omistettu perheelle ja lasten kasvatukselle;
 • kotitalous;
 • vähemmän aikaa on omistettu poliittisille ongelmille;
 • ovat psykologisesti vähemmän vakaita.

Sellaiset stereotypit voivat ollaaiheuttaa vakavia sukupuolisyrjintää, vaikka monet esimerkkejä naisten monessa suhteessa ohitetaan naisia ​​eri elämänalueilla tai säilyivät edustajien kanssa vahvempi sukupuoli eivät ole huonompia kuin ne siviili-, työ-, poliittisia, oikeudellisia ja taloudellisia kysymyksiä.

Seksismin tyypit

Usein psykologit erottavat kaksi tällaisen ideologian muotoa:

 1. Avoin ja vihamielinen, kun miesten edustajat yrittävät milloin tahansa yrittää nöyrtyä naista julkisesti.
 2. Hyväntahtoiset - miehet kohtelevat tyttöjä myönteisesti, mutta rinnalla he pitävät heitä avuttomina ja puolustuksina.

Miesiseksismi voi ilmentyä erilaisessa suhteessa vastakkaiseen sukupuoleen, esimerkiksi:

 1. Vihamielinen.
 2. Nöyryyttävä tai hyökkäävä.
 3. Vähentää ihmisarvoa ja kehitysmahdollisuuksia.
 4. Holhoavaa.

Tämän tai tämän taktiikan valinta riippuu periaatteessakumppanien suhdetta toisiinsa, suunnitelmia, yhteiskunnan näkemyksiä, sosiaalisia sääntöjä tai uskonnollisia ja perheperinteitä. Yleisimpiä seksisyyppejä eritellään joskus:

 • työssä;
 • perheessä;
 • oppimisprosessissa;
 • ystävien kanssa.

mitä seksismin merkitys tarkoittaa

Seksismi ja feminismi

Feminismi on tasa-arvon ideologianaisten ja miesten oikeudet eri elämänalueilla. Useimmissa tapauksissa tämä on politiikkaa, taloutta, koulutusta ja terveyttä. Usein tätä termiä verrataan nais-seksismin käsitteeseen, mikä ei ole täysin totta. Feminismi on ajatus sukupuolten välisestä tasa-arvosta, ja seksismin esiintyminen naisilla on miesten sukupuoleen perustuvan syrjinnän ilmentymä.

Ikäisyys ja seksismi

Yleensä seksismi on yleinen käsite,voi olla sovellettavissa yhteiskunnan eri aloilla. Joissakin sen ilmenemismuodoissa verrataan usein ikäisyyteen - vanhempien oikeuksien loukkaamiseen, mutta jos ensimmäinen käsite on laajempi, se viittaa kaikkien ikäryhmien edustajiin, ja seuraavassa tapauksessa tarkoitamme vanhuutta. Toinen termi ei merkitse pelkästään kunnioittavan ikäisen ihmisen syrjintää vaan myös epäkunnioitusta. Siksi voimme sanoa, että ikäisyys on yksi seksismin ilmenemismuodoista.

Miten käsitellä seksismia?

Monet yleisön jäsenet ovatvastaan ​​seksismia. Tämä on mahdollista, koska ihmiset elävät demokraattisessa yhteiskunnassa, niillä on oikeus puhua ja äänestää, eikä sukupuoli ole ensisijainen ongelma ratkaistaessa. Tyypillinen seksistinen puolustaa hänen näkökulmastaan ​​- mies antiikin ajoista oli ansaitsija, hän on vahvempi ja vähemmän emotionaalinen. Erillisessä paikassa on uskonnolliset ja kulttuuriset perinteet, joiden kunnioittaminen saattaa ristiriidassa joidenkin maailmanormien kanssa. Sukupuolisuuden torjunnassa käytetään seuraavia menetelmiä:

 • havainnot;
 • keskustelu;
 • työympäristöä varten kokous kutsutaan joskus;
 • Haetaan apua tällaisten asioiden hoitajilta;
 • psykologin apu;
 • tiedotusvälineiden ja tuomioistuinten vetovoima.

Jos näytät seksismin merkkejäjoskus on riittävästi huomautuksia, ja joissakin tapauksissa tarvitaan oikeudenkäyntiä. Sukupuoleen perustuvan syrjinnän ideologia ei ole uutinen nykyhetkellä. Mikä on sukupuoli, joka on tunnettu puolivälistä 20-luvulta lähtien, mutta asiasta ei ole vielä selvää mielipidettä. Jokainen puolustaa hänen näkemystään. Ehkä sinun pitäisi löytää keskipiste, koska on olemassa alueita, joissa mies ja nainen voivat saavuttaa saman menestyksen, mutta on asioita, joista yksi sukupuoli ei parane.