henkilöstön sopeuttaminen

Henkilöstön sopeutuminen on laitettatyöntekijät asemaan, uudet työolot ja kollektiiviset. Se perustuu työntekijöiden asteittaiseen käyttöönottoon tuotantoprosesseissa, jotka eivät tunne häntä ammatillisia, organisatorisia, hallinnollisia, taloudellisia, sosiaalipsykologisia ja muita työoloja. Sopeutuminen lisää työntekijöiden tehokkuutta ja toimivuutta ja vähentää henkilöstön vaihtuvuutta.

Sopeutumismuotoja on kaksi: ensisijainen ja toissijainen.

Ensisijainen sopeutuminen on suunnattu nuorille kaadereille,joilla ei ole työkokemusta, toissijaisia ​​- vanhoihin työntekijöihin, jotka ovat muuttaneet työoloja uuden aseman tai tehtävien vastaanottamisen vuoksi. Vanhojen työntekijöiden sopeutumiskyky uusissa olosuhteissa tapahtuu yleensä vähemmän varovasti, mutta aloittelijoilla on usein ongelmia, joten heidän on sopeuduttava prosessin vakavasti.

Ehdollisesti uuteen asentoon siirtymisen jakso voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen:

 1. Perehdyttämistä. Tässä vaiheessa uusi asiantuntija tutustuu tavoitteisiin, tehtäviin ja organisaation menetelmiin. Ja myös yrittää liittyä tiimiin ja luoda suhteita yrityksen kaikkien työntekijöiden kanssa.
 2. Laitteeseen. Tämä aika voi kestää 1 kuukausi vuodeksi. Sen tehokkuus riippuu muusta ulkoisesta avusta.
 3. Assimilaatio. Tässä vaiheessa työntekijä mukautuu täysin hänen asemaansa, selviytyy tehtävistään ja tulee tiimin jäseneksi.

Aloittelijan ammatillinen mukauttaminen ei ole riippuvainenvain hänen huolellisuudestaan, mutta myös ulkopuolelta kollegoiden ja yrityksen johdon apua. Ja jälkimmäiset ovat kiinnostuneita siitä, että uusi työntekijä ymmärtää mahdollisimman pian kaikki hänen virallisen tehtävänsä ja liittyä tiimiin. Siksi jokaisessa itsekunnioituneessa organisaatiossa on kehitettävä työvoiman sopeutumista koskeva ohjelma. Se on suunniteltava huolellisesti, jotta se sisältäisi selkeät ja täsmälliset vaatimukset.

Uusien työntekijöiden sopeutumisohjelma

 1. Määritä tiimin kokoonpano, joka antaa uusien tulokkaiden sopeuttamisen hallinnan. Sisällytä tähän ryhmään johtajat ja henkilökunta henkilöstöosastosta. Selosta selkeästi heille heidän velvollisuutensa.
 2. Jaa uudet työntekijät ryhmiin, joista jokainen tarvitsee yksilöllisen lähestymistavan.
 3. Joillakin niistä voi olla ongelmia toiminnallisten tehtävien hoitamisessa, jotkut ovat sosiaalisissa ongelmissa tiimissä.
 4. Tee luettelo kysymyksistä, jotka yleensäsyntyy aloittelijoille. Kirjoita vastauksia näihin kysymyksiin ja tutustuta uusien työntekijöiden vastauksiin. Tämä auttaa vähentämään sopeutumisaikaa ja suojaa monia virheitä vastaan.
 5. Kehittää ohjelma työntekijän ensimmäiselle päivälle. Ohjelmaan voi kuulua kollegoiden tuntemus, organisaation kierrätys jne. Määritä näistä tapahtumista vastuussa oleva henkilö.
 6. Valmista tarvittavat materiaalit yrityksen, historian, teknologian, yrityskulttuurin ja sisäisten suhteiden tehtävistä. Tämä on

  henkilöstön sopeuttaminen

  tulee olemaan jonkinlainen yrityksen peruskirja.
 7. Anna uusille käyttäjille henkilökohtaisia ​​tietoja (puhelinnumeroita, sähköposteja) henkilöille, joihin voi ottaa yhteyttä työhön liittyvissä ongelmissa tai kysymyksissä.
 8. Määritä, mitä erikoiskoulutustoimintaa aloittelija tarvitsee ja opettaa heitä suorittamaan näitä tehtäviä.
 9. Tee aloitusvaiheen menestys mittakauden ajaksi, arvioi se kaikille uusille työntekijöille.
 10. Yhteenveto koeajasta ja, jos uusi tulokas selviytyy, siirrä se peruskoulutukseen.

Älkää pelätkö tästä vaikuttavasta luettelosta, koska yrityksesi voittaa työntekijöiden onnistuneesta sopeutumisesta.