luonnon kankaita

Kuten monta vuotta sitten, nykyään luonnonmateriaalit ovat edelleen ensisijaisia. Ja se ei koske muotia ja henkilökohtaisia ​​tavoitteita, vaan huolta omasta terveydestä ja mukavuudesta.

Millaisia ​​luonnollisia kankaita käytetään räätälöimiseen, ja mitkä ovat niiden edut, yritetään selvittää se.

Luonnonmukaisten kankaiden nimet

Tähän mennessä ei synteettistämateriaali ei ole vertailukelpoinen laatuun ja ulkonäköön luonnon kanssa. Ensinnäkin ne ovat hypoallergeenisia, miellyttäviä kosketuksiin, ovat antifungaalisia, antiseptisiä ja termoregulaattoreita.

Luonnonkudokset luokitellaan alkuperästä riippuen:

 • vihannes (puuvillan ja pellavan alapuoliset aineet);
 • eläimet (silkki ja villa);
 • mineraali (aura, asbesti).

luonnonkankaat2

Tuomme huomionne lyhyen luettelon suosituimmista luonnonkankaista ja niiden ominaisuuksista:

 1. batisti - jonkin tietyn Mr. Cambrai Batista. Baptiste on kevyt ja pehmeä, se on valmistettu kierrettyä puuvillaa ja sitä käytetään ompeluun, nenäliinoihin. Lisäksi tästä luonnollisesta kudoksesta ne ompelevat kevyitä kesän naisten kesämekkoja.
 2. valkaisematon calico - puuvillaa vahva ja tiheä mattapintainen kangas, jota käytetään pastellivalmisteiden ompeluun.
 3. denimi - yksi suosituimmista materiaaleista luettelossaluonnonkudokset, jotka on valmistettu twill-kudoksella. Aiemmin vain denimista ompelivat työvaatteita, nyt denimista (takit, housut, haalarit, shortsit, paidat) on olennainen osa jokaisen naisen perusvaatekaappi.
 4. silkki. Erityisesti tämä asia koskee suunnittelijoita jafashionistas. Se tuottaa erilaisia ​​vaatteita. Tällainen suosio johtuu materiaalin ainutlaatuisista ominaisuuksista: se sytyttää kaikki sateenkaaren värit, sillä on suurta lujuutta, ei venyttää eikä istua, mutta se kuivuu hyvin.
 5. sifonki. Kevyt, virtaava luonnon kangas, jota kutsutaan sifoniksi, on tullut yksi tärkeimmistä materiaaleista, joita eminentti couturiers käyttävät luomessaan kesäkokoelmia. </a> Paitapuserot, mekot, huivit, hameet - näyttävät upealta, mutta erinomaiset laatu ja kestävyys.
 6. sametti. Noble asia, joka kerran olioli käytetty ommella kuninkaan leningit. Velvet on arvostettu tähän päivään, mutta vain sen käyttöalue on laajentunut merkittävästi. Esillä olevat iltapuvut tosiihameille, hameille, takkeille - tällaisissa vaatteissa on yksinkertaisesti mahdotonta jäädä huomaamatta. On kuitenkin syytä huomata, että sametti on erittäin ihastunut - hän ei siedä koneen pesua, kehruuta ja tavallista kuivausta.
 7. kartasto. Toinen ei vähemmän houkutteleva luonnollinenkangas - satiini, myös silkistä valmistettu. Ominainen loistokkuus kiehtoo kauneuttaan ja innostaa suunnittelijoita luomaan erittäin kauniita vaatteita ja kodin tekstiilejä.
 8. ohukainen de Chine. Laadun ja kauneuden tajuavat ystävätvaatteet usein suosivat tämän materiaalin valmistetta. Se on miellyttävä keholle, se ei repeä, se kulkee hyvin. Mekot, puserot, crepe de Chine hameet näyttävät naisellisilta ja romanttisilta, mutta vaativat huolellista hoitoa.
 9. pellava. Kasviperäinen luonnollinen kudos. Riippuen kudonnan tyypistä, pellava kankaalla on tiheä ja ohut, joten monenlaisia ​​käyttötarkoituksia. Erityistä kysyntää käytetään liinavaatteisiin, hameisiin, housuihin, mekkoihin, paitoihin ja pusseihin. Kun pesu kuumalla vedellä, liinat kutistuvat, ja asiat nopeasti romahtavat, mutta tämän puutteen puutteet loppuvat.
 10. angorakangas. Pehmeä, lämmin ja miellyttävä kosketus luonnollinen kangas, joka on alun perin tehty Angora-vuohen villasta

  luonnonkankaat1

  tai kani. Vaatteiden valmistuksessa angoraa käytetään harvoin puhtaassa muodossaan, koska se on ominaista nopeasti kiipeilyyn. Tyypillisesti valmistuksessa akryyli maalauksia lisätään tai merinovillakangas, joka merkittävästi pidentää niitä ommeltu mekkoja, neuleet, kerrosta.
 11. kasmirmatto. Tämä kevyt ja lämmin, kulutusta kestävä jahypoallergeeninen materiaali on valmistettu alhaalta vuori vuohi, joka on korkattu käsin. Cashmere takki - todellinen koristelu kaikille naisille, mutta lukuun ulkovaatteet kashmir ommeltu villapaitoja, mekkoja ja takkeja.
 12. tweed. Luonnollinen eläinkudosta kunnioittaa tweed, on laajalti käytetty ompeluun rento lämpimiä vaatteita. Tämä kangas on erinomainen laatu, mutta ovat erittäin vaativien kunnossapitoon.