mistä kankaasta ne ompelevat uimapukuja

Kaikki tietävät, että uimapuvut on ommeltu erityisestäjoustavat materiaalit. Kuitenkin mistä erityisestä kudoksesta ne tekevät, ja mitä sisältyy sen koostumukseen? Tähän mennessä ei ole niin paljon vaihtoehtoja, joten suosittelemme tutustumaan suosittuihin kuitujen tyyppeihin, joista tehdään uutuustestit.

Millaista kangasta käytetään uimapukuun?

Pääsääntöisesti parhaan laadun saavuttamiseksivalmistajat yhdistävät erilaisia ​​kuituja. Ja riippuen myös kankaan ominaisuudet muuttuvat. Kuitenkin tähän mennessä on useampia kuituja, joita käytetään useimmiten uimapukujen valmistamiseen:

 1. polyesteri (pes) - on eräänlainen veteraani rannalla. Tuotteita siitä pitkään aikaan eivät polta auringossa, mikä tekee siitä erittäin käytännöllisen. Ja tämä on kenties ainoa tämän kudoksen etu, ei lasketa demokraattista hintaa. Tärkein haittapuoli on se, että tämä materiaali ei anna ilman kulkea, mikä tarkoittaa, että voit unohtaa uimapukua nopeasti kuivaamalla. Kyllä, ja kuitu itsessään on erittäin hauras, joten uimapuku ei kestä enempää kuin yhden kauden.
 2. lycra (elastaani tai sama elastaania) on enitenyhteinen kuitu, joka on osa monien naisten asuja, ei vain uimapukuja. Tämä synteettinen kangas on arvostettu sen joustavuuden ja hyvän laajennettavuuden ansiosta. Tällainen uimapuku pitää muodon täysin ja korjaa tarvittaessa. Lycra-pitoisuuden ei kuitenkaan pidä ylittää 25%, muuten huonon ilmanläpäisevyyden vuoksi keho ei hengitä.
 3. Taktel (tac) on yhdistelmä lycraa ja neulottuakuitua. Korkean teknologian kangas on laadun indikaattori, joten jos etsit parasta kankaasta uimapukuun, kannattaa mieluummin käyttää tätä materiaalia. Suurin etu tämän uimapuku on

  mistä kankaasta ne ompelevat uimapuvut1

  lähes välittömästi kuivaus kehossa jopa varjossa.
 4. polyamidi (pa) on erityinen synteettinen kiiltävä kangas,jota käytetään vahvempien ja tyylikkään puvun räätälöimiseen. Kimmoisten ominaisuuksiensa ansiosta tämä kuitu sopii erinomaisesti kuvion korjaamiseen. Lisäksi polyamidi kuivuu nopeasti ja ei polta pitkään aikaan.
 5. nylon (ny) on eräänlainen polyamidikuitu, mutta kestävämpi. No vetää kuvion, joten useimmissa tapauksissa se on tehty uimapukujen urheilumalleista. Kuitenkin nylon ei siedä ultraviolettia ja tällainen puku auringossa nopeasti palovammoja.
 6. mikrokuituliina - pehmeä, silkkinen ja melko joustava kuitu. Se on erinomainen ilmanläpäisevyys, mutta verrattuna muihin kuituihin se ulottuu ajan myötä.
 7. puuvilla (co) on luonnollinen, ympäristöystävällinen kuitu,joka suojaa ihoa UV-säteiltä. Miellyttävä kosketukseen eikä aiheuta ärsytystä. Kuitenkin, ilman muita synteettisiä kuituja, tämä kangas kuivuu pitkään ja laajenee veden käsittelyn jälkeen.