sopeutumista ensiluokkaisiin

Ensimmäisen asteen vanhemmat voivat kertoa teille paljonlapsesi sopeuttamisen monimutkaisuudesta. Mutta viidennen luokkatoverin vanhemmat eivät useinkaan epäile, kuinka vaikeaa riippuvuusikä lapselleen voi olla. Mutta tosiasiassa 10-11-vuotiaana nuoruuden puhkeamisen myötä lapsella on akuutti tarve vanhempien avuksi. Tietenkin vauva on jo täysin itsenäinen, ja jotkin ongelmat voidaan ratkaista itse, mutta viidennen luokkalaisten sosiaalinen mukauttaminen on paljon enemmän katkoksia ja ongelmia kuin se saattaa vaikuttaa.

Viidennen luokkalaiset kouluttautuvat: mitä lapsellesi tapahtuu?

Jokaisen henkilön uusiin käyttämiseen käytetty aikatapahtuu monta kertaa. Vaikeus mukauttaa oppilaita luokassa 5 on se, että uudet opettajat esiintyvät lapsen elämässä yhden luokanopettajan sijaan, monimutkaisempia oppiaineita ja paljon opittavaa. Jos ennen lapsi oli vanhempi juniorikoulussa, silloin hän on nuorin keskellä. Tämä ei ole aina helppo sovittaa yhteen.

Psykologinen sopeutuminen viidenteen luokkaan tapahtuuvähitellen ja jokaisella lapsella on erilainen aika. Tiimissä on uusia ihmisiä, uusia opettajia ja täysin aikuisten aikataulu koulutusprosessista. Kaikki tämä aiheuttaa epämukavuutta ja poistuu tasapainotilasta. Lapsi tuntee ahdistusta, epävarmuutta, hän on varuillaan. Psyyksessä jotkut muutokset alkavat. Uusien tieteenalojen vuoksi muodostuu teoreettinen ajattelu, asenne itsestään, omat näkemyksensä ja mielipiteet yhdestä tai muusta asiasta.

Viidennen luokittelun mukauttaminen

Tänä aikana on erittäin tärkeää valvoalapset ja pidä käsi pulssissa. Viidennen luokkalaisten sovitus on todellinen testi vanhemmille ja opettajille. Psykologin on jatkuvasti työskenneltävä koulussa. Lapsilukua voidaan testien ja kyselylomakkeiden muodossa määrittää monin tavoin. Asiantuntijan tehtävänä on selvittää luokan yleisen ahdistustasoa, oppimisen asenteita ja ihmissuhteita tiimissä. Viidennen luokkalaitteiston sopeuttamisen diagnoosi pidetään jonkin verran sen jälkeen, kun lapset ovat päässeet harjoittelun rytmiin.

Sopeutuminen luokassa 5 onnistui, jos:

  • lapsi on tyytyväinen koulutusprosessiin ja ilman suostuttelua luokkiin;
  • opiskelija oppii helposti uuden ohjelman;
  • lapsesi yrittää hoitaa kaikki tehtävät itsenäisesti ja hakee apua, kun se on todella tarpeen;
  • olet täysin varma, että lapsi tavallisesti viestii luokkatovereidensa ja opettajiensa kanssa.

Vaikeudet sopeuttaa viidennen luokkatoverin kouluun

Viidennen luokkalaisten sovittaminen kouluprosessiinpitkä ja ei aina yksinkertainen. Lähes varmasti kohtaat lukuisia hyvin erilaisiin ongelmiin. Viidennen luokan sopeuttamisen analyysi osoittaa, että vaikeudet johtuvat useimmiten seuraavista syistä:

  1. Opettajien ristiriitaiset vaatimukset. Jos aiemmin lapsi toimi vain useilla opettajilla ja hänellä oli yksi pää opettaja, hän joutuu tutustumaan täysin erilaiseen järjestelmään. Vanhempien tehtävä on osallistua aktiivisesti ja opettaa jokaiselle opettajalle itsenäisesti. Lapsi on paljon helpompaa, jos voit kertoa, mitä opettaja pyytää häntä. Mutta tällaisen valvonnan pitäisi olla huomaamaton.
  2. Jokaisen oppitunnin täytyy sopeutua. Eri opettajilla on omat tapansa esittää materiaalia, puheen tahtia ja abstraktiota.
  3. viidennen luokkaryhmän mukauttaminen kouluun

  4. Luokan 5 lasten sopeuttamiseen liittyy uusityyli viestinnän. Jos ennen heillä oli yksi opettaja ja jokaiselle lapselle hän löytää lähestymistavan, mutta nyt opettajat kohtelevat kaikkia samalla tavoin. Tämä depersonalisaation prosessi eräissä tapauksissa aiheuttaa sortoa, kun taas toiset iloitsevat tällaisessa äkillisessä vapaudessa.
  5. Viidennen luokittelun mukauttamisvaikeudet liittyvät myös niihinjoukko uusia kohteita, paljon tietoa. Vanhempien ja opettajien päätehtävä on työskennellä yhdessä oppilaitoksessa ja kotona. Tällä tavoin on mahdollista tunnistaa vaikeudet, jotka ovat syntyneet ja helpottamaan viidennen luokkalaiset.