Postoperatiivinen ajanjakso kohtuun poiston jälkeen

Hysterectomy tai kohtalon poisto - vakavanaisen lisääntymisjärjestelmän hyökkäys, jonka jälkeen keho kohtaa pitkän ja vaikean toipumisen tarpeen. Tämäntyyppinen toimenpide on toissijaisesti jakautumistiheydessä "naisten" toimintojen kesken.

Kohtu voidaan poistaa, jos se onpahanlaatuinen kasvain, endometrioosi, hyvänlaatuiset kasvaimet ja sen prolapsi. Toimenpide auttaa naista eroon kipuista, sisäelinten siirtymisestä, läpimurto-verenvuodosta.

Kohtu voidaan poistaa vatsaontelon, emättimen ja laparoskopian avulla.

Palautumisaika kohtuun poistamisen jälkeen

Kohdun kesto, joka on välittömästi toimenpiteen jälkeen kohdun poistamiseksi, on 1-2 viikkoa. Tämä on ns. Varhaista leikkauksen jälkeistä aikaa.

Tällä hetkellä tärkeimmät tehtävät ovat:

  • tarjota potilas ensimmäisinä päivinä leikkauksen jälkeen riittävän anestesian tasosta - voimakas kipu leikkauksen jälkeen hidastaa elvytysprosessia;
  • tarjota potilaalle oikea ravinto korkea rautapitoisuus;
  • suoliston säätely;
  • varmistamalla säännöllinen ja riittävä fyysinenkuormitus: jo ensimmäisten päivien kuluttua kohtuun poistamisen jälkeen potilaan täytyy kävellä, muuten verihyytymien riski alemman raajojen ja keuhkojen laskimoissa kasvaa.

Anestesiikan lisäksi heti leikkauksen jälkeen naiselle voidaan määrätä antibakteerisia lääkkeitä sekä tarvittaessa korjaavia lääkkeitä.

Joka päivä erityisiä postoperatiivisia ompeleita käsitellään erityisillä desinfiointiaineilla.

Lisäksi varhaisessa elpymisaikanaon välttämätöntä muistaa tällaisen postoperatiivisen komplikaation vaara, kuten sisäinen tai ulkoinen verenvuoto. Siksi kaikki muutokset hänen tilaansa, vastuuvapauden emättimestä, naisen tulee ilmoittaa lääkärille, joka tarkkailee häntä.

Kuntoutusaika kohtuun poiston jälkeen

Kuntoutuksen kesto kohtuun poistamisen jälkeen kestää kauemmin ja kestää, kunnes naaras, jolla on poistettu kohtu, on täysin kunnostettu.

Viivästynyt leikkausjakso alkaa 1-2 viikon kuluttua toimenpiteestä.

Vaikeinta on kuntouttaminen kavitaation jälkeen. Hampaiden kiinnikkeet otetaan tavallisesti viikon kuluttua sairaalan purkamisesta.

Kohtu voidaan myös poistaa emättimen reitillä, mutta vain jos se on pienikokoinen ja onkologian puuttuessa. Tällainen leikkaus voi aiheuttaa erilaisia ​​komplikaatioita.

Luotettavampi menetelmä - laparoskooppinen poisto, on vähäinen seuraus ja komplikaatio.

Poistamisen jälkeen tärkeimmistä naisvartalo olisi tiukasti noudata suosituksia hoitavan lääkärin, jotta sileä naisen ongelmia tehdessään "uuden" elämän.

Kohdun poisto aiheuttaa voimakas toimintahäiriöhormonaalista taustaa. Jos et käytä mitään hoitoa, hormonaaliset vaihtelut voivat kestää useita vuosia ja aiheuttaa naiselle paljon ongelmia. Siksi niiden ehkäisemiseksi lääkäri nimittää potilaan poistetulla kohdun hormonaalisilla keinoilla.

Suuri merkitys naisten terveydentilan palauttamisessa ja

elpymisaika kohtuun poistamisen jälkeen

hän palaa normaaliin seksuaaliseen elämäänon positiivinen psykologinen asenne. Nainen on ymmärrettävä, että kohdun poistamisen jälkeen hän ei lopu ole nainen, ja elpymisen lopussa hän voi palata samaan elämään, jonka hän oli elänyt ennen toimenpidettä.</ P>

Terveydentilan seuranta on välttämätöntäkoko remission ajan komplikaatioiden, kuten verenvuodon, tromboosin, infektion, estämiseksi. Nainen valvoo myös kehon lämpötilaa (lievä lisäys on normin muunnos), kivuliaita aistimuksia, pahoinvointia.