kasviproteiinia

On yleisesti hyväksyttyä, että proteiini (proteiini)Kasviperäisyys on harvinainen komponentti, toisin kuin käytettävissä oleva eläinproteiini. Kuitenkin, jos halutaan, jokainen voi tehdä itselleen täydellisen ruokavalion, jossa on tarpeeksi proteiinia ja kasvien osia. On tärkeää tietää, mistä etsiä sitä. Tämän artikkelin avulla näet, mitkä elintarvikkeet ovat runsaasti kasviproteiineja.

Kasviproteiinin ominaisuudet

Huolimatta siitä, että kasvissyöjille ja vegaaneille ei oletoinen mahdollisuus saada proteiiniruokaa, tiedemiehet vakuuttavat: kasviproteiini, vaikka hyvä, mutta ei niin aktiivisesti imeytynyt kehoon. Ja jos proteiinin assimilaation osuus eläintuotteissa saavuttaa 85-90%, sitten kasvi, tämä indikaattori pysähtyi noin 60-70%. Tämä on kuitenkin parempi kuin täysin riistää tällaisen tärkeän osan elin.

On syytä muistaa, että eläinperäiset tuotteet sisältävät täydellisen välttämättömien aminohappojen kompleksin, jota ei aina voida saada proteiinilähteistä.

Kasviproteiinin lähteet

Tarkastele tuotteita, jotka sisältävät kasviperäisiä proteiineja. Niille, jotka syövät kasvitieteellisen tai vegaanisen ruokavalion periaatteiden mukaisesti, on tärkeää sisällyttää ainakin osa ruokavalioistasi:

  1. Kaikki pähkinät: mantelit, hasselpähkinät, cashew-, saksanpähkinät, setri jne.
  2. Kaikki palkokasvit: pavut, herneet, pavut, linssi jne.
  3. Kaikki soijapavut: tofu, soija maito, soijajuusto, soijalihavalmisteet jne.
  4. Jotkut viljat: tattari, ruis jne.
  5. Vihreät vihannekset: parsakaali, pinaatti.

Kasviperäisiä proteiineja sisältävät tuotteet ovat täysin kaikkien saatavilla. Ne voivat joko korvata ontelon tai täydentää eläinperäistä proteiinia ruokavaliossa.