muna-energian arvo

Monet ihmiset haluavat aloittaa päiväsi kananmunien kanssajoko muodossa tai toisessa, mutta tytöt, jotka ruokavalion tai katsella luku usein ihmettelevät, onko muna energia-arvo on suhteessa etuihin se tuo elimistölle.

Kananmunan energia-arvo

Dietitians ympäri maailmaa pitävät kananmunia paraspäivän alussa, koska ne ottavat jälkimmäisen maitotuotteiden jälkeen etujen suhde elimistöön ja kaloriin. Ne sisältävät kaikki keholle välttämättömät: proteiinit, rasvat, mineraalisuolat, vitamiinit ja paljon muuta. Munien ravintoarvo on seuraava: 10 g rasvaa, 1,2 g hiilihydraatteja ja 12,5 g proteiinia, kananmunien kalori- pitoisuus on 149 kcal. Keitetyn munan energia-arvo on hieman korkeampi - 155 kcal. Jotta saataisiin eniten irti, kannattaa keittää kovaa keitettyä munaa. Vähemmän suositeltavaa syödä munia, koska sitä paistetaan öljyssä, ja siksi enemmän kaloreita.

Niille, jotka ovat aktiivisesti mukana urheilussa,suosittelen vain syömistä proteiinia. Se koostuu kokonaan lihasten rakenteesta tarvittavista aineista ja proteiineista, lisäksi sillä ei ole lainkaan hiilihydraatteja ja rasvoja. Munanvalkuaisen energia-arvo sen puhtaassa muodossa on vain 44 kcal. Epäilemättä sillä ei ole paljon hyödyllisiä aineita, mutta ruokavalion monipuolistamiseksi munanvalkuainen on hyvä. Tästä voit tehdä omelettia vihannesten, munien ja juuston kanssa ja samalla lisätä vähimmäisöljyä.

On myös syytä mainita tällainen soittajatuotteen suosio on kuin viiriäisen munan. Sen kaloripitoisuus on korkeampi kuin kana ja se on 168 kcal. Huolimatta niinkin pieni koko, yksikin syödään viiriäisen munan päivässä voi tehdä kaikki tarvittavat ravintoaineet ihmiskehossa. Lisäksi viikunan munat ovat vähemmän alttiita salmonelloosille kuin kananmunille.