muna ravintoarvo

Munat - yksi vanhimmista lähteistähelposti saatavilla oleva proteiini ei ainoastaan ​​ihmisille vaan myös kaukana oleville esi-isille. Kaikenlaiset munat sopivat ihmisravinnoksi. Kanan lisäksi kansalliset ruokalajit käyttävät munia:

 • viiriäisen;
 • strutsi;
 • hanhi;
 • ankka;
 • kyyhkyset;
 • matelijoiden munat.

Kananmunien laaja jakelu kaikessamaailma on riippuvainen kahden tekijän yhdistelmästä - helppouden hankkimisesta (koska kanat kiirehtivät päivittäin lähes vuoden ajan) ja niiden korkea maku ja ravitsemukselliset ominaisuudet.

Kananmunien ravinnollinen arvo

Yleensä munien korkea ravintoarvo jaerityisesti kana, johtuu suuresta määrästä korkealaatuista eläinvalkuaista eli so. Tämän proteiinin, joka käsittää kaikki välttämättömät aminohapot, 100 g kananmunan sen lisäksi 12,5 g proteiineja kananmunissa sisälsi myös 12 g rasvaa 0,5 g hiilihydraatteja.

Lisäksi siihen sisältyvät vitamiinit ja kivennäisaineet tarjoavat kananmunan erityistä ravitsemuksellista arvoa. Loppujen lopuksi tämä tuote sisältää niin tärkeitä rasvaliukoisia vitamiineja kuin:

 • A-vitamiini - yhdessä munassa on melkeinpuoli päivittäistä tarvetta tämän tärkeän aineen tarvitaan teräviä visio, sekä normaali kehitys lapsuudessa (ei ihme, että sitä kutsutaan vitamiini kasvun);
 • E-vitamiini - luonnollinen antioksidantti, estää ikääntymisen, vaikka se ei ole paljon munassa - vain noin 5% päivittäisestä tarpeesta.

Paljon yleisemmin kananmunissa ovat vesiliukoiset vitamiinit:

 • B-ryhmän vitamiinit ovat lähes kokonaan mukanakoostumus, erityisesti allokoitu B2-vitamiini tai riboflaviini, joka vastaa ihon terveydestä ja kauneudesta - sen 1 kana-muna sisältää noin 30% päivittäisestä tarpeesta;
 • paljon muna-ja vitamiinin kaltainen aine, kuten koliini, joka parantaa henkistä kykyä ja muistia, yhdellä munalla se sisältää keskimääräisen päiväsaikaan;
 • paljon munaa ja biotiinia, lisäksi tämä aine, joka on vastuussa hiusten terveydestä ja kauneudesta, eristettiin ensin kananmunan keltuaisesta.

Lisäksi kananmunat sisältävät suuriamäärä lesitiiniä, välttämättömiä terveyden maksan ja verisuonia, ja rikkaat mineraali tuotteen koostumus yhdistettynä helppous assimilaatio tekee välttämätön osa muna terapeuttisena ja terveellistä ruokavaliota. Tämä koskee erityisesti kananmunaa, ravintoarvo riippuu aikaan sen valmistelu: hyödyllisin kannalta proteiinin sulavuus ja turvallisuutta biologisesti aktiivisia aineita ovat pehmeät munat - ne pitävät useimmat hyötyä yhdisteistä.

viiriäisen munien ravintoarvo

Viiriäisen munien ravintoarvo

Viiriäisten munien paranemisominaisuudet tunnetaanmonissa maissa. Erityisesti Japanissa niitä käytettiin osana kuntoutusta ruokavaliota lapsille, jotka selvisivät ydinaseista. Yleensä tämä tuote suositellaan vauvojen ja dieettiruokien, ja huolimatta siitä, että viiriäisen munia vähemmän proteiinia kuin kana, viiriäisen munia ravintoarvo on yleensä korkeampi kuin sen muiden kanssa. Ne sisältävät huomattavasti enemmän vitamiineja A, B1 ja B2, sekä kaliumia ja magnesiumia fosforia kuin kana. Lisäksi he ovat vähemmän todennäköisesti vastuussa allergisista reaktioista.