Kala dorado hyödyllisiä ominaisuuksia

Dorado (mahdollisesti dorado, muutNimet - kultainen spar tai aurata) - Okuniformes-ryhmästä herkullinen merikala, jossa on lupaava liha, asuu pääasiassa Välimerellä ja Atlantin valtameren itäisillä vesillä. Rungon pituus voi olla 70 cm, paino - 17 kg. Viimeisten kahden vuosikymmenen aikana Crimean rannikolla on säännöllisesti havaittu pieniä dorado-lajeja sekä yksittäisiä kaloja. Dorado - kalastuksen ja jalostuksen kohde antiikin ajoista lähtien. Välimeren kansojen keskuudessa Dorado on yksi suosituimmista kalalajista. Myytäväksi tarjotaan yksilöitä, joiden paino on 300 g - 600 g (alle 1 kg). Dorado voidaan valmistaa millä tahansa keinolla: paista, kypsennä, paista, suolakurkkua, kuivaa jne.

Mikä sisältää Dorado-kaloja?

Tämä kala on runsaasti arvokkaita hivenaineita(kalium-, kalsium-, fosfori- jne.), A-vitamiini (ja myös B- ja PP-vitamiinit) sekä monityydyttymättömät rasvahapot. Jodipitoisuuden osalta Dorado on makrillin edellä.

Doradon hyöty ja haitta

Dorado-kalojen hyödylliset ominaisuudet ihmiskehoon ovat kiistattomia.

Doradon monipuoliset ruokalajit ovat helposti assimiloituja,Siksi niitä käytetään laajalti lääketieteellisessä ja ravitsemuksellisessa ravinnossa. Kypsyysaste Dorado (paistettu, keitetty, maustekurkkua, suolattu) - erinomainen ruoka, erityisesti raskaana oleville naisille, lapsille ja vanhuksille. Säännöllinen sisällyttäminen ruokalajien Dorado optimoi kilpirauhanen, sydän-ja hermoston, lisää hapen imeytymistä kudosten, stimuloi rasva-aineenvaihduntaan, estää syövän kehittymiseen, sydänkohtauksia ja aivohalvauksia.

Uskotaan, että Dorado-kalan käyttö on myös se, että kun se kulutetaan säännöllisesti, ateroskleroosin ja diabeteksen puhkeamisen ja kehittymisen todennäköisyys vähenee merkittävästi.

Dorado kala on tuote, joka sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat rakentaa, mutta samalla haluaa syödä herkullista ja ravitsevaa ruokaa.