muna kanan kalori

Kananmuna on yksi yleisimmin ostetuista elintarvikkeista, sillä sitä käytetään laajalti ruoanlaittoon.

Kananmunien kaloripitoisuus

Kananmunan kaloripitoisuus riippuu sen koosta. 100 grammassa on 157 kaloria. Yhden munan paino on 35-75 grammaa. Eli keskimääräinen munan koko on noin 78 kcal.

Kananmunaa on keltuainen ja proteiini. Muniproteiinin koostumus on 90% vettä ja 10% proteiinia. Kananmunaproteiinin kaloripitoisuus 100 grammassa tuotetta on 44 kcal. Siksi munanvalkuainen on alhainen kaloreita korkealaatuisten proteiinien perusteella. Se toimii yleisenä rakennusmateriaalina kehon lihasmassaa varten.

Kananmunan keltuainen koostuu rasvasta ja kolesterolista. Tämä on melko korkea kalori. Kananmunan keltuaisen kaloripitoisuus on jopa 352 kcal / 100 grammaa. Olisi otettava huomioon, että prosentuaalisesti suhteessa suurin osa kananmunasta eli 56 prosenttia proteiinia, 32 prosenttia keltuainen ja 12 prosenttia kuoria.

Kananmunan ainesosat

Kananmuna sisältää monia käyttökelpoisia aineita. Se on runsaasti vitamiineja A ja D, paljon B-vitamiineja ja myös E. Lisäksi koliini on osa kananmunan munankeltuaista. Kananmuna sisältää 96% kaikista mineraaleista. Erityisen runsaasti kalsiumia, fosforia, jodia, kuparia, rautaa ja kobolttia. Tämä tuote on lähes kokonaan imeytynyt kehoon.

Hyönteiset ominaisuudet kananmunista

Säännöllinen käyttö kohtalaisissa määrissäkananmunat normalisoi sappitiehen ja maksan, estää onkologian ja sydän- ja verisuonitautien kehittymisen. Kalsium parantaa hiusten, kynsien ja luuston kokonaistilaa. Munjoja käytetään eräissä terapeuttisessa ravitsemusjärjestelmässä ja erilaisissa ruokavaliossa.

Kananmunien haitalliset ominaisuudet

Kaikissa asioissa tarvitaan toimenpide, tämä koskee myös kanaamunia. Tosiasia on, että munat sisältävät suuren määrän kolesterolia, joka tukkii verisuonia ja muodostaa niin kutsuttuja plakkia. Siksi on tärkeää rajoittaa kananmunien kulutusta neljään osaan viikossa. Tällainen määrä ei vahingoita terveyttä, vaan päinvastoin täyttää kehon hyödyllisin vitamiineilla ja kivennäisaineilla.

Kuinka ja kuinka paljon keittää kananmunaa?

Riippuen siitä, mitä ruokalaji olisikananmunaa keitetään eri aikoina. Jotta pehmeää keitettyä muna olisi tarpeeksi kolme minuuttia kiehuvaa, muna "pussiin" - kuusi minuuttia, ja että muna on kovaa, sen on kypsennettävä yhdeksän minuuttia. Keitetyn kananmunan kalori- pitoisuus on 160 kcal / 100 grammaa. Veden, jossa muna on valmistettu, on parempi suolata. Niinpä halkeaman sattuessa se ei vuotaa.

Kananmunien ruokia

Muna voi kokata valtavan määränomeletteja ja munakokkelia. Omena valmistetaan paistinpannuissa ja uunissa paistetaan. Munat tekevät useimpien lasten suosikki herkku - gogol-mogol. Kananmunat ovat osa testiä ja leikkeleitä, niitä lisätään jopa cocktaileihin.

kana-munien kalorialtaisuus

On reseptejä, joiden mukaan munatmarinoida ja suolaa. On syytä huomata, että paahdettujen kananmunien kaloripitoisuus on korkeampi kuin keitetty ja on 200 kcal / 100 grammaa tuotetta, jos se paistetaan voita ja 170 kcal, jos se on keitetty kasviöljyssä. Niille, jotka haluavat paistaa munia rasvasta, kaloripitoisuus 100 grammassa nousee 280 kcal: iin. On ymmärrettävä, että munien lisätty ainesosa voi muuttaa kaloripitoisuuttaan. Esimerkiksi paistetut munat, joissa on juustoa tai makkaraa, lisäävät kaloreita. Kun parmesaani, tomaatti tai pinaatti lisätään astiaan, se vähentää kaloripitoisuutta keskimäärin 80 kcal: lla.</ P>