mangosteen hedelmä hyödyllisiä ominaisuuksia

Mangosteen (mangosteen) - hedelmät ovat eksoottisia jamelko harvinainen, mutta haluttaessa tuoreita hedelmiä tai mehua voi ostaa myymälöissämme. Tämä hedelmä on vähän tunnettu maassamme, mutta se on hyvin suosittu ja suosittu aasialaisten maiden ruoanlaittoon. Mangosteenin hyödyllisiä ominaisuuksia käytetään perinteisesti kansanlääketieteessä ja farmaseuttisissa valmisteissa.

Mangosteenin hedelmien hyödylliset ominaisuudet

Mangostiinit ovat pieniä pyöristettyjähedelmiä, halkaisijaltaan 5-7 mm, tiheässä ihossa tummasta punaisesta sävyyn. Tätä hedelmää käytetään laajalti ruokavalion ravinnossa, sairauksien hoidossa ja terveydentilan palautumisessa. Mangosteenin ominaisuudet määritetään sen biokemiallisella koostumuksella:

  • hedelmän lihassa on runsaasti vitamiineja, erityisesti enintään 2 mg C-vitamiinia sekä E-vitamiinia, tiamiinia ja nikotiinihappoa;
  • mangosteenin ihon koostumus sisältää ainutlaatuisia hapettumisenestoaineita ksantooneja, jopa 40 lajia näistä yhdisteistä 210: stä, jotka tunnetaan nykyaikaisille biokemisteille;
  • Mineraalikoostumusta edustaa kalium (210 mg), fosfori (10 mg), kalsium (enintään 8 mg) ja rauta (enintään 1 mg).

Tärkein asia, jota mangosteen käyttö on, on senkimmoisia ja immunomodulatiivisia vaikutuksia sisäelimiin, aluksiin ja kudoksiin. Säännöllisen käytön yhteydessä havaitaan mikrobiologisen tasapainon palauttaminen, mukaan lukien solujen uusiutuminen ja solunsisäisten virusten poistaminen. Tuoreita hedelmiä ja mehua suositellaan kehon elpymiseen vakavien sairauksien, vammojen ja kirurgisten toimenpiteiden jälkeen.

Kaikista tunnetuista hedelmistä, vain mangosteenistasisältää luonnollisia antioksidantteja tästä voimaa, ja se on ainoa hedelmä, joka sisältää ksantoneja. On tärkeää huomata, että mangosteenin hyödylliset ominaisuudet säilyvät täysin hedelmien mehussa, joka on paljon helpompi ostaa kuin tuoreista hedelmistä.