kuin hyödyllistä kalaa ihmisille

Kala - hyvä lähde korkealaatuisesta eläimestäproteiinia. Tältä osin se ei ole huonompi kuin lihaa. Rasvan lähteenä kala on ihmisille hyödyllisempi kuin lihaa ja maitotuotteita. Joten, jos "kala" rasvat estävät kolesterolin kertymistä ja ateroskleroosin, koska ne sisältävät omega 3,6 rasvahappoja, tyydyttyneiden rasvahappojen ja kolesterolin suurin joukoin sisältämien muiden eläinperäisten tuotteiden, päinvastoin, että vain osallistua.

Lääkärit neuvovat sisällyttämään kalaruoat omallevähintään kolme kertaa viikossa. Tämän biologisen superluokan joen ja meren edustajia suositellaan vaihtamaan, koska ne sisältävät erilaisia ​​käyttökelpoisia aineita.

Merikalojen edut ihmisille

Merikala, kuten muut Maailman Oceanin lahjat,sisältää merkittävän määrän jodia, joka on tarpeen kilpirauhasen toiminnan kannalta. Se on mangaanin lähde - mikroelementti, jonka puute voi heikentää koskemattomuutta, kipua ja lihaskramppeja, muistin heikkenemistä.

Lisäksi kalat elävät kylmien merien vesilläsisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, mikä vähentää sydänkohtausten ja aivohalvausten todennäköisyyttä. Näiden ravintoaineiden sisältämä luotettava ensimmäinen paikka on punainen kala, erityisesti lohi, jonka käyttö on vahvistettu joidenkin tilastotietojen perusteella. Niin havaitaan, että kuolleisuus sydänkohtauksia ja aivohalvauksia keskuudessa asukkaiden Grönlannista ja Islannista, joka perustuu ruokavalio, joka on juuri erilaisia ​​kaloja on vain 3%, kun keskimääräinen kuolleisuus näihin sairauksiin Euroopassa

kalojen edut ihmisille

saavuttaa 50%.</ P>

Joen kalojen edut ihmisille

Joen kalojen etu on sen helpposulavuus - se hajotetaan 92-98%, kun taas lihan on vain 87-89% - niin keitettyä tai paistettua kalaa usein suositella henkilöille, joilla on sairauksia ruoansulatuskanavan. Se on suhteellisen vähän kaloreita 120-150 kcal 100 grammaa kohden, paljon arvokasta proteiinia ja vitamiineja A, D, E. joki kala on suuri määrä fosforia ja kaliumia yhdisteet ovat täysin imeytyy elimistöön, vahvistaa luu ja inhiboimaan osteoporoosin kehittymiseen.

Siten meri- ja jokikalat voivat hyötyä riippumatta siitä millaista lajiketta valitset.