Kananmunan ainesosat

Kananmunat - yksi ihmisen arvokkaimmistatuotteita. Kananmunan koostumus on välttämätön ruumiin proteiinien ja rasvojen toimivuudelle, samoin kuin erilaiset aktiiviset biologiset komponentit - vitamiinit, mikro- ja makrotekijät.

Kananmunien kemiallinen koostumus

Kananmunan kemiallinen koostumus sisältää:

  • vesi 74%;
  • Proteiinit - 12,5%;
  • rasvat - 12%
  • hiilihydraatit - 0,5%;
  • kivennäisaineita ja vitamiineja - 1%.

Munanvalkuainen proteiinin koostumus eroaa koostumuksestakeltuainen, koska siinä ei ole rasvaa ja korkeampi vesipitoisuus. Ja keltuainen, päinvastoin kuin proteiini, sisältää hyvin vähän aminohappoja. Kananmunan energia-arvo on 47 kcal (157 kcal / 100 g). Merkittävä osa munan kalori- pitoisuudesta (75%) kuuluu keltuainen.

Kananmunien merkittävä ravintoarvotarjota proteiineja. Kananmunojen aminohappoja pidetään optimaalisissa mittasuhteissa, joten ne imevät elimistö lähes 100%. Tästä syystä laihtuminen ihmiset ja lihasten rakentavat urheilijat käyttävät usein vain munanvalkuaista.

Kananmunan munankeltuainen on kolmasosa rasvasta,joista merkittävä osa on tärkeimpiä tyydyttymättömiä rasvahappoja. Kiistat munarakkulan vaaroista ja eduista ravitsemusterapeuttien keskuudessa puolustavat kolesterolia. Kuitenkin yhdellä munalla se ei ole niin paljon - pienempi kuin päiväraha. Lisäksi - keltuainen kolesteroli "neutraloidaan" munan lesitiinin toinen komponentti.

Munien käyttö lisää vitamiinien erinomaista valikoimaa(A, E, PP, D, H, K ja ryhmä B) sekä mineraalikoostumus, joka sisältää kalsiumia, fosforia, magnesiumia, kaliumia, natriumia, rikkiä, rautaa ja muita terveydelle välttämättömiä elementtejä.

Puhutaan kananmunan koostumuksesta, et voi unohtaa sen kuorta. Kuori - kalsiumin tärkein komponentti, mutta se sisältää noin 30 muuta käyttökelpoista mineraalielementtiä.

Muna kanan ravintoarvo

Lääkärit suosittelevat sisällyttämään ruokavalioon, joka on sekoitettu sitruunamehun kanssa hienonnettuun munankuoren kuoriin kalsiumin puutteen täyttämiseksi.</ P> Harm on kananmunia

Koska tämä munasolun tämänucoidiproteiinin sisältö on tämä, tämätuote on erittäin allergiaa. Ovomukoidi aiheuttaa epäonnistumisia entsyymien tuottamisessa haimassa, mikä johtaa ruoan epätäydelliseen ruoansulatukseen ja allergiaoireiden pahenemiseen. Rajoita sisältö ruokavalion munien pitäisi olla verenpainetauti, maksasairaus, munuaisten ja sappirakon, ihosairaudet. Lisäksi munat voivat myös tulla patogeenisten bakteerien lähteeksi. Yksi patogeenisimmistä on salmonella. Mikro-organismin suojaamiseksi lääkärit suosittelevat munien munintaa vähintään 8 minuuttia kiehumisen jälkeen.