mitä vitamiineja päärynä

Tämä hedelmä on makea ja rikas maku,lisäksi sen hinta kaupoissa on usein varsin hyväksyttävää, joten ei ole yllättävää, että se löytyy usein pöydistämme. Mutta ennen näiden hedelmien syömistä, selvitämme, mitä vitamiineja päärynä on ja onko hedelmä hyötyä kaikille.

Mitä vitamiineja on päärynä?

Tässä hedelmässä on B-ryhmän vitamiineja, jotkaovat välttämättömiä ihmisen hermoston normaalille toiminnalle. Yhdessä hedelmässä on mikroelementtejä В1, В2, В5, В6 ja В9, nämä aineet ovat välttämättömiä hermokuitujen ja niiden työn kehittämiseksi. Lisäksi nämä vitamiinit päärynä ovat melko suurina, esimerkiksi hivenaine B1 sisältää 0,02 mg ja B5 0,05 mg.

Hedelmissä on myös vitamiineja E, C ja A, ne ovat välttämättömiä kehon immuunijärjestelmän ylläpitämiseksi, ihon turgorin lisäämiseksi ja verisuonten seinien vahvistamiseksi.

Päärynäsiirtoon sisältyvät vitamiinitpäästä eroon masennuksesta, vähentää kroonisen stressin kielteisiä vaikutuksia kehoon ja hidastaa ihon vanhenemista. Näistä syistä lääkärit suosittelevat syömisen hedelmää niille, jotka ovat jatkuvasti väsyneitä tai joilla ei ole varaa viettää vähintään tunti päivässä raitisessa ilmassa.

Mutta päärynä ei ole pelkästäänvitamiineja, mutta myös mineraaleissa, jotka ovat sen koostumuksessa. Hedelmissä on kaliumia, kalsiumia, fosforia, rautaa, piitä, rikkiä ja magnesiumia, ja nämä mineraalit hedelmissä sisältävät melko paljon. Nämä aineet auttavat lisäämään hemoglobiinia, parantamaan aineenvaihduntaa, vähentämään turvotusta, edistämään suoliston normalisointia ja lisäämään sen peristalsiinia.

Mikä on päärynän tärkein vitamiini?

Suurin osa hedelmistä sisältää C-vitamiinia,keskikokoisessa hedelmässä on 4 mg tätä ainetta. Tietenkin verrattuna sitrushedelmiä, määrä askorbiinihappoa päärynä voi tuskin kutsua merkittäviä, mutta niille ihmisille, jotka eivät voi syödä appelsiineja tai sitruunoita koska allergiat, nämä hedelmät ovat yksinkertaisesti pelastuksen. Syöminen vain 2-3 päärynää päivässä, et voi pelätä C-vitamiinin puutosta ja siksi unohtaa vilustuminen ja ARD.

Tämän luettelon toinen paikka on E-vitamiini,se sisältää 0,4 mg päärynä. E-vitamiini ei ole mitään, jota kutsutaan kauneuden aineeksi, se auttaa säilyttämään ihon sileyden ja estämään ennenaikaisen ikääntymisen.

päärynä vitamiinikoostumus