Rusina viinirypäleitä kotona

Raisin valmistettu rypäleistä valmistettu kotitekoinenolosuhteissa se osoittautuu herkulliseksi, sulavaksi ja kyettävä säilyttämään pitkään. Käytä kuivattuja marjoja ruoanlaittomien ruokien, kuten myös leivontaan ja jälkiruokiin.

Kuinka kuivata viinirypäleet rusinoita?

Yksi yksinkertaisimmista ja yleisimmistäon menetelmä viinirypäleiden kuivaamiseksi, jossa marjat sijoitetaan auringonvaloon. Pesutut viinirypäleet lajitellaan ennen ja poistetaan mätä tai vahingoittuneet marjat. Seuraavaksi marjat asetetaan paperiin tai ruudukkoon, asetetaan auringonpaisteeseen ja jätetään kuivumaan kokonaan, kääntämällä rypäleet kerran kolmessa päivässä.

Tämä menetelmä soveltuu sekä valkoisten viinirypäkien rusinoiden valmistukseen että pimeiden marjojen rusinoihin.

Keskimäärin kuivaus auringossa kestää noin kuukausi,mutta voit nopeuttaa prosessia alentamalla marjoja kuumassa soodassa ennen kuivausta. Ohut viinirypäleiden pitää olla liian voimakas soodiliuos (1/2 tl sodaa litralta vettä), paksua, pitoisuus on korkeampi (1 rkl litraa kohden). Marjojen pinnalla olevaan sooda-liuokseen levottumisen seurauksena tuhoutuu kosteutta estävä vahapäällyste ja muodostetaan mikrokreikkoja.

Kuinka munat on valmistettu rypäleistä?

Paras tapa kuivata viinirypäleet rusinoille on sellainen, jossa marjat eivät altistu suoralle auringonvalolle, joten väri ja ravintoaineet säilyvät.

Ottaa järjestetty koko, ei vahingoittuneet marjat verkkoontai ristikko, rypäleet jätetään kuivumaan kuoren alla tai hyvin ilmastoidussa, kuivassa huoneessa. Noin 20-30 päivän kuluttua rusinat ovat valmiita. Kuivauksen aikana, älä unohda marjoja tasaiseksi kuivaksi.

Rusinoiden valmistus rypäleistä kotona

Sellaisissa huoneissa, joissa on pilvistä, rypäleistäse on kätevä kuivata uunissa. Seurauksena tästä kuivatustavan säästetään ei ole paljon ravinteita, mutta prosessi vie paljon vähemmän aikaa.

Ennen rusinoiden tuotantoa rypäleistä,Leivinuutit peitetään pergamentilla. Marjat jakautuvat tasaisesti leivontaloihin ja asetetaan esilämmitettyyn uuniin 90 astetta, paras tapa on avata ovi kosteuden haihtumiseen. Rypäleiden ryppyjen jälkeen aseta lämpötila 70 astetta ja jatka kuivumista, kunnes se on valmis. Tässä menetelmässä kuivaus kestää enintään 30 tuntia.