viinin rusinoita

Syynä marja- tai hedelmämehun muuttamiseenviinissä on alkoholifermentaatio, jonka syntymisen vuoksi tiettyjen hiiva-mikro-organismien (sienten) esiintyminen on välttämätöntä. Ihannetapauksessa marjojen ja hedelmien pinnalla on villihiivaa, joka edistää fermentointia viininvalmistuksessa. Mutta usein nämä hiivat eivät riitä tai eivät lainkaan. Tämä tapahtuu pitkien rankkasateiden jälkeen, jotka he yksinkertaisesti pestään pois hedelmän pinnasta. Tässä tapauksessa fermentaatioprosessia on autettava syöttämällä marja viinihiivan tai niin sanotun fermentoinnin avulla.

Se voidaan valmistaa mistä tahansapesemättömät marjat, useammin vadelmat ja mansikat sekä tuoreet viinirypäleet. Tänään käsittelemme alkupalojen valmistusta rusinoista. Menetelmän etuna on sen kyky käyttää sitä milloin tahansa vuoden aikana ilman, että se on sidottu eri marjojen kypsymisjaksoon.

Voidaan käyttää rusinoita rusinoitaruoanlaitto viiniä omenoista, rypäleistä, kirsikoista tai muista marjoista ja hedelmistä. Erityisen tarkoituksenmukaista on käyttää sitä, jos raaka-aineella on tiettyjä epäpuhtauksia ja se on pestävä etukäteen. Voit turvallisesti jatkaa vesimene- telmää, koska käynnistimen käymislujuus riittää aktiiviseen alkoholifermentaatioon ja ilman villihiivaa.

Miten tehdä alkuruoka rusinoista viiniä varten - resepti

ainesosat:

  • tummat rusinat - 200 g;
  • puhdistettu vesi - 350 ml;
  • sokeri - 50 g

valmistelu

Valmista hiiva starter rusinoista rusinoistaerittäin yksinkertainen. Tärkeintä on tuottaa laadukas tuote tähän tarkoitukseen eikä missään tapauksessa pestä sitä. Ihannetapauksessa on parempi löytää rusinat kotiin, ei millään tavoin jalosteta, koska analogien säilytys on usein täynnä kemikaaleja ja voi yksinkertaisesti jättää tarvittavat hiivatabutteet pinnalle. Jos kuivatut marjat, joilla on jäljet, ovat hienoja, tämä vain tehostaa fermentointiprosesseja. Rusinat ovat tummia, tiheitä ja mattoja. Kuivattujen marjojen kuorinta on vakuutus siitä, että niitä jalostetaan ei-luonnollisilla ainesosilla, mikä ei todennäköisesti ole hyödyllistä valmistettaessa käynnistintä.

Me nukuimme tarvittavan määrän rusinoitaesilieroitua pulloa, kaada kevyesti vettä, lisää sokeria ja ravistetaan, jotta kiteet katoavat. Voit ensin lämmittää vettä sokerilla, niin että kiteet sulavat, jäähdytetään ja lisätään sitten rusinoihin. Suljemme pullon löysällä puuvillalla ja pidämme sen lämpimässä paikassa kolme tai neljä päivää. Valmis viiniä voidaan säilyttää enintään kymmenen päivän jälkeen jääkaapin hyllyssä. Jonkin ajan kuluttua se vain hapaa ja muuttuu täysin sopimattomaksi käytettäväksi viininvalmistuksessa.

Kuinka paljon alkuperää rusinoista on tarpeen lisätäalkuruoassa omenan tai muun viinin tuottamiseksi? Mehusta lisättävä hapan määrä riippuu siitä, millaista viiniä haluat saada. Jotta saat kuivan ja puoliaikainen viini, sinun on otettava 1-2 prosenttiosaa mausta kokonaismäärään mätä ja jälkiruokaviini - 2,5-3 prosenttia. Joten esimerkiksi jos viinissä on viisi litraa, niin kuivan tai puoliaikainen viini tarvitset 50 tai 100 grammaa vastaavasti. Jälkiruokaviiniä varten tarvitaan 125-150 grammaa tässä tapauksessa. Suurten määrien satoa lisäämme suhteellisesti viinimäärän käymisastetta.

Viinin valmistuksen alustava valmistaminenrusinoita ja sen jatkokäyttöä viininvalmistuksessa vähentää riittämättömän tai puuttuvan käymisen aiheuttamia vikoja ja minimoi valmiin viinin laadun, koska raaka-aineet voidaan ottaa juomalle perusteellisesti pestään.