Tervetuloa "ulkomaalaisten" hedelmien maailmaan, joka hämmästyttää mielikuvitustasi ja ehkä sinusta tulee yksi niistä.

Nykyään muutama ihminen on yllättynyt kuninkaallisestabanaaneja, marokkolaisia ​​appelsiineja tai ruusukaaleja. Mies on järjestetty siten, että hänen on jatkuvasti yllättynyt, joten useimmiten hyllyissä voi löytää eksoottisia hedelmiä ja vihanneksia, joita ei useinkaan viedä ja myydä rajoitetusti. Tällaisten "herkkujen" maku on ainutlaatuinen. Tervetuloa "ulkomaalaisten" hedelmien maailmaan, joka hämmästyttää mielikuvitustasi ja ehkä sinusta tulee yksi niistä.

1. Durian

durian

Kaakkois-Aasiassa on yli 30tämän hedelmän lajikkeita, mutta vain noin kolmasosa niistä pidetään syötäväksi. Durian on kiistanalaisin hedelmä planeetallamme. Toisaalta se on inhottava ja häiritsevä tuoksu, joten monissa maissa on kiellettyä myydä sitä markkinoilla tai tuoda se julkisiin paikkoihin. Toisaalta monet, jotka uskaltavat maistaa sitä, vannovat, että se maistui paremmin ja maistui paremmin elämässään. Joka tapauksessa valinta on sinun. Mutta ole erittäin varovainen, jos päätät kokeilla durian makua.

2. Pitaya

pitaya

Pitayan epätavallinen hedelmä on kaktuksen hedelmä jaJopa muotoonsa ja ulkokuoriansa muistuttavat piikkipuusta. Monissa maissa pitahaijoista tunnetaan myös nimellä Dragon Fruit, Dragon helmi tai mansikka päärynä. Tämä hedelmä on miellyttävä makea maku. Mutta ennen kuin maistaa sitä, sinun täytyy yrittää päästä eroon valtava määrä mustia siemeniä lihassa Pitahaya.

3. Yangmei

youngman

Mielenkiintoinen hedelmä yangmei kasvaaKaakkois-Aasiassa, mutta useimmiten se löytyy Kiinasta. Yangmei on pienien puiden hedelmä, jota kutsutaan usein kiinaksi mansikanpuuksi. Muodossa hedelmät ovat kuin pyöreät pyöreät pallot, jotka kauemmas voidaan ottaa mansikanmarjoihin. Tämän hedelmän maku on spesifinen: samanaikaisesti makea ja kaustinen, joten Kiinan väestön keskuudessa yangmei ei ole suosittua. Sitä käytetään puistojen ja puutarhojen koristelemiseen.

4. Lagenaria

lagenariya

Kasvis, joka juurtuu lähes kaikkiallaja sitä voidaan kasvattaa jopa kotona. Tämän kasvin lajikkeita on useita: pallomaiset, lieriömäiset, pitkänomainen jne. Yksi hämmästyttävä lajike on lagenaria, pullon muoto tai pullon kurpitsa. Tällaisesta lagenariin kuoresta tehdään kauniita pulloja kodin tarpeisiin tai sisustukseen sekä tupakointiputkia. Maku, lagenaria muistuttaa kesäkurpitsaa tai hieman makeaa kurpitsaa.

5. Monsterin herkku

Monstera

Monstera on homonyymisen kasvihuoneen hedelmä,joka kasvaa pääasiassa Meksikossa ja Panamassa. Luonnollisessa elinympäristössä hirviö kasvaa ja muodostaa hedelmää. Yhteistä mielipidettä tämän hedelmän mausta ei ole olemassa. Toisaalta ne, jotka voisivat kokeilla sitä, sanovat, että maku muistuttaa ananasta. Toisaalta sitä verrataan akupunktioon. Joten, jos elämässäsi on mahdollisuus kokeilla hirviötä, muista mahdolliset seuraukset.

6. Musta retikka

Musta retikka

Harvinainen retiisi,joka ominaisuuksiltaan ja makustaan ​​pidetään ainutlaatuisena. Musta retiisi on tunnettu antiikin Egyptin päivistä, mutta roomalaiset tuottivat tämän kasvin Eurooppaan. Nykyään Ranskassa on runsaasti ruokia tästä kasvisista. Se maistuu kuin tuttu, hieman makea retiisi, jolla on kermainen maku.

7. Carambola

karambolat

Tämän hedelmän kotimaa on yleensä harkittuKaakkois-Aasia, jossa karambola kasvaa kaikkialla. Carambola on "tähtihedelmä", joka sai nimensä leikkauksen oikean viisikuvion tähden vuoksi. Maku tapahtuu, niin hapan kuin makean. Karambolihakeja käytetään useimmiten salaatteihin, kun taas makea lajike muistuttaa rypäleiden, sitruunan ja mangon seosta. Carambola on erinomainen vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde, ja myös kaloreissa vähäinen.

8. Kivanoe

viittoa

Eksoottisia hedelmiä alueellaAfrikassa, Kaliforniassa, Chilessä, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Tätä eksoottista hedelmää kutsutaan myös afrikkalaiseksi sarvetuurtakurssina, kurkkuviljelijänä, hornedonina, aururina. Sen muoto muistuttaa melonin ja kurkun hybridiä. Kiwan maku on melko epätavallista. Useimmiten sitä käytetään koriste-elementteinä, vaikka se on syötävä ja sisältää runsaasti hyödyllisiä vitamiineja.

9. Buddhan käsi

Buddha käsi

Eksoottiset sitrushedelmät "Buddha käsi" inKiina nimeltään "Fu Shou", Japanissa - "Bushukon" Malesiassa - "Layamau Jari", "Dzherek tangan", "Layamau lingtang keratiitti" Indonesiassa - "Dhiruk Tangai" Thaimaassa - "Som-mu" ja Vietnamissa, "Fat-chte". Sen nimi tuli hedelmästä johtuen samankaltaisuudesta kuin käden muoto. Useimmissa tapauksissa hedelmiä käytetään tarjontaa buddhalaisia ​​temppeleitä kuin maskotti tai kodeissa. Jotkut hedelmät lajikkeet voidaan syötävä, mutta vain kokonaan tai lisäksi cocktaileja.

10. Hiilet

hiilet

Toisella tavalla tätä hedelmää kutsutaan Jamaikan tandjiloiksija sitä pidetään Jamaikan hedelmien keskuudessa todellisen helmen. Sen hedelmä ei ole houkutteleva sen ruma ulkonäön vuoksi, mutta siitä tuli todellinen herkku makuelämänsä tähden, joka muistuttaa jotain greipin ja mandarin välistä. Hiilet ovat runsaasti hyödyllisiä vitamiineja ja kuituja.

11. Noni

noni

Hedelmä, joka voi rohkeasti ylpeillä paitsimaku rikkaus, mutta myös nimien määrä eri nurkissa planeetalla: Great Moringa, Intian Mulberry, hyödyllinen puu, Juusto Fruit, Nona, Nono. Tämä hedelmä kasvaa puissa, jotka kuuluvat kahvin perheeseen. Nonin muodon mukaan se on samanlainen kuin peruna, jossa on tuberkuluja. Hedelmän maku on melko spesifinen ja muistuttaa moldy-juustoa. Nonin makua on myös vaikea kutsua miellyttäväksi. Maailmanlaajuisesti se on arvokas sen hyödyllisten ominaisuuksien takia, joilla on hyödyllinen vaikutus ihmiskehoon.

12. Dulce (Palmaria)

Dulce

Dulce on eksoottinen lajilevät, joita useimmiten löytyy Tyynenmeren ja Atlantin valtameren rannikoista. Näissä levissä ulkonäkö muistuttaa läpinäkyvää punaista salaattia, jota käytetään useimmiten makuasti. Kuivattuna, dulce korvataan siruilla. Levät ovat huomattavia, koska ne sisältävät valtavan määrän proteiinia kuivassa massassa. Maku muistuttaa makeaa suolaista kalaa.