Nykyään muutama ihminen voi hämmästyä monista eksoottisista hedelmistä, joita täällä ja muualla löytyy kauppojen hyllyiltä.

Ei vain ihminen palkkasi luontoamahdollisuus ihailla näitä luomuksia. Joten jokainen voi maistaa mitä tahansa hedelmää ja kokeilla jotain vertaansa vailla olevaa makua. Mutta paitsi makuyrityksessä! Jos ainakin kerran näit kaikki hedelmät yhteen paikkaan, ymmärrätte, että tämä on todellinen värikäs paratiisi. Se on jopa jyrkempi kuin sateenkaaren värit! Älä usko minua! Sitten katso ja muista!

1. Dragon Fruit

pitahaya

Epätavallinen hedelmä pidetään kaktuksen hedelmänä ja jopasen muoto ja ulompi kuori muistuttavat piikkipuusta. Kasvava lohikäärmehedelmä Meksikossa sekä Keski- ja Etelä-Amerikassa. Monissa maissa se tunnetaan myös nimellä Pitaya, lohikäärmeen helmi tai mansikan päärynä. Tämä hedelmä on miellyttävä makea maku, joka muistuttaa sekoitus mansikoita ja päärynöitä. Pitayaa käytetään joko itsenäisenä lautasena tai erinomaisena lisäaineena vodkassa tai kaikenlaisissa jälkiruokissa. Muista kuitenkin, että ennen kuin yrität lohikäärmeen hedelmää, sinun täytyy päästä eroon valtavasta määrästä mustia siemeniä Pitayan massassa.

2. Kivanoe

viittoa

Eksoottisia hedelmiä alueellaAfrikassa, Kaliforniassa, Chilessä, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Maailmassa on useita nimiä: afrikkalainen sarveton kurkku, kurkku-kurkku, horned melon, anguria. Sen muoto muistuttaa melonin ja kurkun hybridiä. Kiwan maku on varsin epätavallinen ja näyttää banaanin, sitruunan ja kurkun sekoitukselta. Mielenkiintoinen seos, eikö olekin? Useimmiten sitä käytetään koriste-elementteinä, vaikka hedelmä on luonnollisesti syötävä ja sisältää runsaasti hyödyllisiä vitamiineja. Ei ole suositeltavaa pitää se jääkaapissa!

3. Rambutan

rambutaani

Rambutan kasvaa Indonesiassa. Hän houkuttelee useimmat ihmiset juuri hänen ainutlaatuisella karvaisella kuorellaan ja punaisella ihonväriään. Älä pelkää, koska hedelmiä on helppo puhdistaa. Maistuvat, rambutan muistelee toista eksoottista hedelmää - lempeä, miellyttävä maku. Tätä hedelmää voidaan käyttää käytännössä haarasta, ja jos opit parin reseptin ruoanlaittoa varten, niin voit yllättää jopa hienostunutta gourmetia.

4. Jackfruit

jakkipuun

Jackfruit tunnetaan kaikkialla maailmassa intialaisenaLeipäpuu ja kansallinen ylpeys Bangladeshissa. Kaikista hedelmistä, joita on olemassa planeetalla, jackfruit pidetään suurimpana. Leikatun hedelmän tuoksu muistuttaa banaanin ja ananasosan sekoita. Maku on melkein sama. Jackfruit voidaan syödä raakana. Joissakin maissa sellu tekee herkullisen marmeladin. Hedelmättömiä hedelmämehuja käytetään vihanneksena, joka voi olla haudutettua, keitettyä, paistettua.

5. Sukkahousut

litsiluumu

Tämän hämmästyttävän hedelmän isäntämaa hyväksytäänharkitse Kiinaa. Tällä hetkellä litsiä kasvatetaan koko Kaakkois-Aasian alueella. Formaatissa litsi muistuttaa pieniä pähkinöitä tiheässä punaisessa kuoressa, jonka sisällä on ruskea luu. Hedelmien maku muistuttaa valkoisten rypäleiden massaa. Voit käyttää sitä raaka-aineena tai erilaisia ​​jälkiruokia varten. Joka tapauksessa voitte arvostaa mahtavan hedelmän makua.

6. Carambola

karambolat

Tämän hedelmän kotimaa on yleensä harkittuKaakkois-Aasia, jossa karambola kasvaa kaikkialla. Carambola on "tähtihedelmä", joka sai nimensä leikkauksen oikean viisikuvion tähden vuoksi. Maku tapahtuu, niin hapan kuin makean. Karambolihakeja käytetään useimmiten salaatteihin, kun taas makea lajike muistuttaa rypäleiden, sitruunan ja mangon seosta. Carambola on erinomainen vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde, ja myös kaloreissa vähäinen.

7. Mangosteenia

mangosteen

Mangosteenia pidetään eksoottisena hedelmänä jakasvaa Indonesiassa ja Malesiassa sekä osissa Kaakkois-ja Etelä-Aasia. Tämä hedelmä muistuttaa suuria purppurapalloja, joilla on tiukka, tiheä iho. Mutta mielenkiintoisin asia mangosteenista on sen lihan halkaisu, joka muistuttaa oranssia maistelemaan. On legenda, että tämä hedelmä oli suosituin kuningatar Victoria, joten hedelmien takana on nimeltään "kuningas".

Kumquat

kumkvatit

Viime aikoina monet ihmiset eivät edesepäillään, mitä "kumquat" on. Nykyään se löytyy lähes jokaisessa myymälässä, eikä se ole edes yllättynyt. Tämä hedelmä kasvaa Etelä-Kiinassa, Yhdysvalloissa, Etelä-Euroopassa, Japanissa, Kaakkois-Aasiassa ja Lähi-idässä. Ulkopuolisesti Kumquat on samanlainen kuin pienet palo-oranssi hedelmät ellipsin muotoon. Käytännössä kuin rugby-pallot, vain hyvin vähäisessä muodossa. Tämän hedelmän maku on erityinen: mehukkaat makeat muistiinpanot resonoivat terävällä hapan makuilla. Voit syödä kumquat sekä raakaa että valmistaa erilaisia ​​ruokia.

9. Passionhedelmä

Passionhedelmä

Passionheden syntymäpaikka on Brasilia, mutta se myöskasvaa aktiivisesti Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Etelä-Amerikassa, Etelä-Afrikassa, Havaijilla ja Filippiineillä. Tässä hedelmässä on monia mielenkiintoisia nimiä: passionhedelmä, passiflora syötävä, passionflower ja grenadilla. Ulkonäköä, passion hedelmä on kuin säännöllinen violetti luumu paksulla iholla. Kypsän passionhedelmän maku on makea ja mehukas. Tietenkin hedelmiä voidaan syödä raakana, mutta useimmiten sitä käytetään mehuksi tai lisäaineena.

10. Lemonkello tai sitruuna-verdera

sitruuna

Ehkä monet eivät kuulleet, että tällainen onhedelmiä. Mutta he tietävät varmasti, että tunnetulla samanlaisella tunnetulla likööllä, jota Italia tunnetaan. Kotimaan tämä hedelmä on Dominikaanisen tasavallan tasavalta, mutta kiitos Italiassa limoncello oppinut ympäri maailmaa. Älä sano, että hedelmän maku on melkein sama kuin kypsän sitruunan, mutta haju! Sitruunankeronnan aromi on niin mahtava, ettei minkäänlaista sitruunaa voi verrata siihen. Ulkopuolella limoncello näyttää pieneltä sitruunaruohoina vihreiltä, ​​joilla on tiheä rapeus. Voit syödä joko kokonaan tai ruoanlaittoon kaikenlaisia ​​ruokia.