matto tyypit

Lattiapäällysteiden valinnassa tavallisesti katsommeei pelkästään hintaa vaan myös tuotteen ulkonäköä. Joskus visuaalisesti olemme tyytyväisiä, mutta käytännössä käy ilmi, että päällyste ei täytä vaatimuksia. Jotta ei tehdä virheitä maton valitsemisessa, on tärkeää tietää sen tyypeistä ja ominaisuuksista, jotka riippuvat useista ominaisuuksista. Se on heidän kanssaan, että perehdymme tähän artikkeliin.

Millaista mattoa se on?

Kaikenlaiset matot ovat ehdollisesti eristettyjä riippuen käytetyistä materiaaleista, paalun tyypistä ja valmistusperiaatteesta. Mieti, millainen matto, näiden kriteerien mukaan.

 1. Riippuen käytetyistä materiaaleista jaominaisuuksia, erottavat synteettisiä ja luonnollisia mattoja. Jälkimmäinen puolestaan ​​voidaan valmistaa eläimistä tai kasviskuiduista. Nämä päällysteet pitävät lämpöä täydellisesti, mutta niiden kulutuskestävyys on vähäinen ja kosteus voi näkyä muotissa asunnossa. Mitä tulee synteettisiin valmisteisiin, se kestää kauemmin ja ei kerää bakteereja. Paras vaihtoehto on kääre nailonista, se kestää hyvin kauan ja sitä ei voida erottaa luonnollisesta ulkonäöstä.
 2. matto tyypit 1

  matto tyypit 2

  matto tyypit 3

 3. Pallityypin mukaan voit erotella maton tyypitpitkä tai lyhyt, tiheä tai harva (kuidut tiheämmät, sitä suurempi pinnoitteen lujuus). Myös silmukka- ja paalutyyppejä: yhdessä tapauksessa silmukat jäävät jäljelle, ja toisessa leikataan.
 4. matto tyypit 4

  matto tyypit 5

  matto tyypit 6

 5. Tällaiset lattianpäällysteet kuin maton jakaminentyypistä riippuen tuotantotavasta. On kudotaan (solmua solmittu kiinteään verkkoon perustuva), tuftattu (neula menee lanka verkon läpi ennalta määrättyyn korkeuteen, ja käänteinen osa on tiivistetty lateksi), rei'itetty (hyvin samanlainen kuin huovan, neula lävistää kuitumassan ja kietoutuvat kuidut), kerääntyivät (varten sähköstaattisen kentän substraattiin levitetään PVC-pino, tämä tyyppi on suuri lujuus).
 6. matto tyypit 7

  matto tyypit 8

  matotyypit 9