Orsay-museo Pariisissa

Yksi Pariisin nähtävyyksistä onOrsayn museo (d'Orsay), joka esitti maailmanlaajuisesti tunnettuja maalaus- ja veistosmaalauksia. Tässä artikkelissa näet, mitä mielenkiintoisia näyttelyitä kannattaa nähdä Pariisin kuuluisimmassa taidemuseossa.

Orsayn museo sijaitsee vanhassa rakennuksessarautatieasemaa Ranskan pääkaupungin keskustassa Seine-joen rannalla. Tämä rakennus uudistettiin ja rakennettiin uudelleen Italian Gaius Aulenty -hankkeen mukaan kymmenen vuoden ajan. Vuonna 1986 museo avasi ovensa ensimmäisille vierailijoille.

Lyhyt matka Orsayn museoon

Museossa on maailman harvinaisin kokoelmataideteokset vuosilta 1848-1915 eri paikoista Ranskassa sekä muissa maissa. Tässä taide-esineitä (ja niitä on yli 4 tuhat) sijaitsevat museon kolmessa kerroksessa kronologisessa järjestyksessä. Kuuluisien mestareiden kuvat ja veistokset ovat rinnakkaisia ​​vähän tunnettujen kirjoittajien kanssa. Koko museon kokoelma koostuu impressionistien ja jälki-impressionistien maalauksista, veistoksista, arkkitehtonisista malleista, valokuvista ja huonekaluista.

Aloita matka pohjakerroksen museostad'Orsay, jossa patsas on master, kuten Gauguin Paul, Frederic Auguste Bartholdi, Jean-Batist Karpon Anri Shapu, Kamilly Klodel, Pol Dyubua, Emmanuel Frémiet et ai. Sivuilla sali erotetaan kaksi sarjaa pientä huonetta, jotka ovat kuuluisten ranskalaisten taiteilijoiden teoksia. Pari vuotta sitten alakerrassa yhdessä huoneessa on lähetetty "Workshop" Gustave Courbet, jota pidetään perustaja realismin maalaus. On huone kokonaan omistettu teoksia Claude Monet, se piti maalaus "Naiset Garden", "Regatta Arzhatey" ja monet muut.

Orsayn museon toinen kerros antaa meille mahdollisuudentutustua luonnontieteilijöiden ja symbolistien maalauksiin, esimerkkeihin taideteoksista Art Nouveau -suuntaan sekä nauttimaan Rodinin, Bourdellen, Maillolin veistoksellisista teoksista. Muista löytää tanssijan Degasin patsas ja Augsburg Rodinin Balzacin pöyristyspatsas.

Orsayn museon kolmas kerros on paratiisimaalausyleisöjä. Täällä voit nauttia sellaisten loistavien taiteilijoiden kuvista: Edouard Manet, Auguste Renoir, Paul Gauguin, Claude Monet ja Vincent Van Gogh.

Lähellä maalausta "Starry Night over the Rhône" Van Goghaina paljon kävijöitä viivästyy, sitä pidetään museon kokoelman harvinaisena helmenä. Erityisen mielenkiintoista on myös Edward Manetin "Breakfast on the Grass" -maalaus, joka järkytti 1800-luvun yleisöä sillä, että hänelle piirrettiin alaston tyttö kahden pukeutuneen miehen joukkoon. Lisäksi tässä kerroksessa erillisessä galleriassa on esillä islamilaista taidetta.

Museossa on pysyviä näyttelyitä ja tilapäisiä teemamessuja sekä konferensseja, konsertteja ja esityksiä.

Orsayn museon aukioloajat

Ennen kuin menet Orsayn museoon, muista määrittää aukioloajat. Se on suljettu maanantaisin ja muina päivinä se toimii näin:

  • Torstai klo 9.30-21.45;
  • jäljellä olevat päivät - klo 9.30-18.00.

Sisäänpääsylippujen hinta Orsayn museoon

Lippujen hinta on:

  • 11 euroa - kaikille;
  • 8,5 euroa: matkailijoille, jotka eivät ole EU: sta 18-25-vuotiaita ja joskus ilta-aikoina;
  • vapaa pääsy: tietyille kansalaisten luokille, nuorille - torstaisin klo 18, ja kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina - kaikille.

Toinen piirre sisäänkäynnin lippua museon on, että sen oston voit ostaa alennuslippuja National Museum of Gustavo Moreau ja Pariisin ooppera muutamassa päivässä.

Jos et ole maalaus ja veistos, niin on parempi liittyä retkikuntaan, niin et lue vain näyttelyiden nimet, vaan myös opi paljon mielenkiintoisia asioita.

Vuoden 2011 lopulla avattiin Musee d'Orsay Pariisissayleisölle uusia gallerioita, jotka luotiin kaksi vuotta. Salien valaistus uudistettiin, nyt on nykyaikainen keinovalaistus, joka vastaa paremmin porvarillisten salongien ja sisätilojen ilmapiiriä, jonka kankaita kirjoitettiin.

Pariisissa, muista tutustua kuuluisaan maalaus- ja veistosmuseoon d'Orsay.

Orsay-museo Pariisissa1

Orsay-museo Pariisissa2

Orsay-museo Pariisissa3

Orsay-museo Pariisissa4

Orsay-museo Pariisissa5

Orsay-museo Pariisissa 6

Orsay-museo Pariisissa 7

Orsay-museo Pariisissa8

Orsay-museo Pariisissa9

Lisäksi Musée d'Orsay Pariisissa kannattaa kävellä pitkin kuuluisaa Montmartren ja Champs Elysees.