Yksi Prahan suosituimmista paikoista onKaarlen sillan, joka yhdistää kaupungin kaksi historiallista piiriä: Vanhankaupungin ja pienen kaupungin. Sillä säällä on paljon ihmisiä ja retkiryhmiä. Hänet on kuvattu sellaisilla adjektiivien kuin kaunein, vanhin ja kuuluisin. Kauneuden, muinaisen historian, paljon mielenkiintoisia uskomuksia ja legendoja, Charles Bridge on varmasti sisällytetty Prahan retkiohjelmaan.

Kaarlen silta Prahassa1

Kaarlen silta Prahassa2

Kaarlen sillan historia

12. vuosisadalla Juditin silta rakennettiin tälle sivustolle,Jossa on Thüringenin kuningatar Jutta. Kaupan ja rakentamisen kehityksen vuoksi ajan mittaan tarvittiin nykyaikaisempaa rakentamista. Sitten vuonna 1342 lähes tuhosi tämä silta. Ja jo 9. kesäkuuta 1357 kuningas Kaarle IV alkoi uuden sillan rakentamisen. Legendan mukaan pyhän astrologin suosittelivat Prahassa sijaitsevan Kaarlensillan ensimmäisen kiven asettamispäivää ja -aikaa, ja ne kirjataan järjestyksessä numeeriseksi palindromiksi (135797531).

Tämä silta oli osa Royal Route,Jotka Tšekin tasavallan tulevat hallitsijat menivät kruunaisiin. Kerran hevoset kulkivat täällä, sitten sähköistämisen jälkeen raitiovaunu, mutta vuodesta 1908 kaikki ajoneuvot on otettu pois sillan lennoista.

Missä on Charles Bridge?

Pääset Kaarlensillalle ja molemmille raitiovaunuilla ja metrolla.

Välittömästi silta, raitiovaunut # 17 jaN: o 18, sinun on poistuttava sieltä Karlovy lázně pysäkillä. Voit myös päästä Prahan historialliseen osaan ja sitten kävellä. Tätä varten sinun on saatava:

 • Raitiovaunulla Staroměstská (nro 17 ja 18) tai Malostranská (nro 1, 8, 12, 18, 20, 22, 91) pysäkkiin;
 • metrolla (haara A) Staroměstská ja Malostranská-asemille, jotka sijaitsevat joen eri rannoilla.

Kuvaus Kaarlensillasta

Kaarle-sillalla on seuraavat mitat: pituus - 520 m, leveys - 9,5 m. Se seisoo 16 kaarella ja on vuorattu hiekkakiven palasilla. Tämä kivisilta kutsuttiin alun perin Prahan silta, ja vuodesta 1870 sen nykyinen nimi.

Kaapelin silta on kahta päätä sillatornit:

 • Vanha kaupunki - sijaitsee sillan sisäänkäynnin kanssaitään. Se on koristeltu vaakunoilla ja muokatuilla muovilla, portin yläpuolella on kyyhkysuoja, toisessa kerroksessa on Vitusin veistoksia, Charles IV: n ja Wenceslas IV: n hallitsijoita.
 • Kaarlen silta Prahassa3

  Kaarlen silta Praha4

 • Malostransky - kaksi tornia lännestä, muttarakennettu eri aikoina. Ensimmäinen oli alunperin romaanista tyyliä, mutta 1600-luvulla se muutettiin renessanssityyliksi. Toinen (korkeampi) torni asetettiin myöhemmin, 1500-luvulla, se on samanlainen tyyliin ja yksityiskohtiin vanhaan kaupunkiin. Jotkut 1400-luvun lopulla rakennettiin portti läntisen tornin välillä.

Prahan Charlesin silta5

Myös silta on koristeltu 30 yksillä ja ryhmällä1700-luvun alun 1700-luvun alun veistokset. Ne liittyvät erilaisiin uskomuksiin. Esimerkiksi, kun kosketat Kaasen sillan kaiverretta ja toivottavaa, voit odottaa sen toteutuvan. Täällä haluaa rakastajille, jotka sillalla seisovat suudella, tulevat totta.

Veistosten joukosta voidaan tunnistaa:

 • Jan Nepomukin patsas - vanhin ja kuuluisin kaikista. Se on omistettu marttyyri, kunnioitettu Tšekin tasavallassa, joka hukkui joen Wenceslas IV: n määräyksillä.
 • Kaarlen silta Praha6

 • "St. Luigardy "- kaunis veistoksellinen ryhmä, jonka on kirjoittanut M. Brown.
 • Charles silta Praha7

 • "Ristiinnaulitseminen" - vanhin veistosryhmä, joka sijaitsee ristin paikan päällä.

Kaarlen silta Praha8: ssa

Joitakin veistoksia korvattiin uusilla kopioilla, ja alkuperäiset sijoitettiin Kansallismuseon tiloihin.

Täällä sillalla, kävely hitaasti, voit ihailla maalauksia ja koristeita paikallisia taiteilijoita, kuunnella kadun muusikoita ja ostaa ei vain matkamuistoja, mutta myös arvokkaita taideteoksia.

Kaarlen silta Praha9: ssä

Kaarlen silta Prahassa on todella ainutlaatuinen historiallinen maamerkki, joka on vierailun arvoinen ja toivomus siihen.