Pisin silta maailmassa

Silta ei ole vain paikka, joka innostaaromanttinen tunnelma, mutta myös todellinen arkkitehtoninen mestariteos. Valtava määrä siltoja on rakennettu ympäri maailmaa ja niiden joukossa on erittäin mielenkiintoisia ja mielenkiintoisia näytteitä. Saamme tietää tarkemmin mielenkiintoisimmat rakennukset sekä selvittää, mikä sillat on maailman pisimpään sillan.

10 pisin ja kuuluisin sillat maailmassa

Aloitetaan tutustumisemme maailman pisimpien siltojen kanssa. Muuten, kuten pian huomaat, suurin osa niistä on rakennettu Kiinassa.

 1. Danyang-Kunshanin maasilta - ennätysten joukossasiltoja, jotka sisältyvät myös Guinnessin kirjaan. Silta on Itä-Kiinassa ja sen pituus on 164 800 metriä. Sillalla sijaitsee kätevästi rautatie sekä useita kuljetusreittejä. Tämä mestariteos on rakennettu vain 4 vuoteen ja noin 10 000 ihmistä työskenteli sen mukana.
 2. Pisin silta maailmassa1

  Pisin silta maailmassa2

 3. Tianjinin viaduct on toinenedellä mainittu kirja. Se sijaitsee myös Kiinassa ja on myös rautatiesilta. Tianjinin sillan pituus on 113 700 metriä ja se on pystytetty vain 2 vuoden kuluttua.
 4. Pisin silta maailmassa3

 5. Toinen rautatie kiinalainen haltija -Suuri Weinan-silta. Sillan pituus on 79.732 metriä. On myös huomionarvoista, että tämä silta kuuluu pisin suurten nopeuksien rautateille.
 6. Pisin silta maailmassa4

 7. Vuoteen 2010 asti Thaimaassa rakennettu Bang Na Expressway oli tämän luokituksen ensimmäinen rivi, mutta tällä hetkellä 55 000 metriä ei ole kovin vaikuttava. Siksi vain neljäs paikka.
 8. Pisin silta maailmassa5

 9. Palaamme jälleen Kiinaan ja tutustummeQingdao Bridge, joka on pisin joki kulkee joen läpi. Tämän liitännän pituus on 42 500 metriä. On huomattava, että tämä silta on suunniteltu niin, että se pystyy tarvittaessa kestävänsä erittäin vahvan maanjäristyksen tai taifun.
 10. Pisin silta maailmassa6

  Pisin silta maailmassa7

 11. Hangzhou Bridge, joka sijaitsee myös Kiinassa, on yksimaailman kaunein ja pisin silta, joka on rakennettu veden yläpuolelle. Sillan pituus on 36 000 metriä, ja se on rakennettu kirjaimen S muotoon. Sillan keskellä on viihtyisä saari, joka kekseliäitä kiinalaisia ​​on pystytetty erityisesti muille kuljettajille. Tärkeintä tässä siltassa on, että se rakennettiin vaikeimmissa olosuhteissa, mutta sen vahvuus on epäilemättä.
 12. Pisin silta maailmassa8

 13. Suurin silta on silta, joka sijaitsee Japanissa - Akashi-Kaikyo. Sillan kaulakoru on 1,991 metriä ja koko rakenteen pituus 3 911 metriä.
 14. Pisin silta maailmassa9

 15. Älä ole yllättynyt siitä, että korkeinsilta maailmassa, myös Kiinassa. Korkeudessa 472 metriä on silta Si Du River Bridge, joka on 1 222 metriä pitkä. Voitko kuvitella, miltä tuntuu, kun matkustat siihen?
 16. Pisin silta maailmassa10

  Pisin silta maailmassa11

 17. Maailman suurin ja laajin silta - SydneyHarbour Bridge. Sen pituus on vain 1 149 metriä ja sen leveys on jopa 49 metriä. Tässä tilassa oli paikka kahdelle rautatieverkolle, polkupyörälle ja jalankulkualueelle sekä kahdeksan kaistaisen moottoritielle.
 18. Pisin silta maailmassa12

  Pisin silta maailmassa13

 19. Ja nyt pieni yllätys - Euroopan suurinta siltaa kutsutaan Sinisen sillaksi, joka on Pietariin! Sillan leveys ylittää sen pituuden kolmella kerralla ja on 97,3 metriä.

Pisin silta maailmassa14

Mielenkiintoisia siltoja

Nyt muutamia mielenkiintoisia tosiasioita. Säilytyspidikkeiden siltojen kuivien lukujen jälkeen poistumme hieman epätavallisimmista silloista.

 1. Pisin puinen silta on vain 500 metriä ja se on rakennettu jo vuonna 1849 Myanmarissa.
 2. Pisin silta maailmassa15

 3. Pisin luonnollinen silta muodostettiin Yhdysvalloissa. Korkeus on 88,4 metriä ja pituus 83,8 metriä. Luonnonmuodostus on syntynyt kalan virtauksen vuoksi.
 4. Pisin silta maailmassa16

 5. Viimeistelemme luettelomme lyhin, mutta samalla kansainvälisellä silta Zovikonin saarella, joka yhdistää Kanadan ja Yhdysvaltojen kaksi pientä saaristoa. Rakennuksen pituus on vain 10 metriä.

Pisin silta maailmassa17

Pisin silta maailmassa18

Tietenkin maailmassa on monia ei niin kauan, mutta myös kuuluisia siltoja, esimerkiksi Tower Bridge Lontoossa ja Charles Bridge Prahassa.