Niille, jotka matkustavat Tšekin uskomaton pääkaupunkiinrajoitetun ajan, kerromme siitä, mitä nähdä Prahassa yhden päivän ajan. Suosittelemme käymään ns. Kuninkaallista reittiä, reittiä, jonka kautta tšekkiläiset ruhtinaat siirtyivät kruunajaispaikkaan. Tämä retki alkaa Prahan linnasta ja päättyy Pyhän Vituksen tuomiokirkkoon.

Jauhe torni

Keskellä kaupunkia tasavallan aukiollatornit Pulveritorni rakennettu XV luvulla, jonka tarkoituksena on palvella yksi 13 sisäänkäynnit historiallinen Vanhankaupungin alue. Maamerkki uusgoottisessa tyylissä on rakennettu.

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 1

Celetna Street

Puutarhasta kannattaa kävellä pitkin 400 metrin kävelykatua Celetnaan, jossa tapaat yli 30 kaunista rakennetta, esimerkiksi Cubism Josef Gocharin tyyliä.

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 2

Vanhankaupungin aukio

Celetna-katu vie sinut Vanhankaupungin aukiolle, joka on yksi kaupungin vanhimmista (XII-luvulla).

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 3

Neliön kehällä on taloja ja kartanoita tyylikkäillä julkisivuilla eri tyyliin: kaupungintalo tähtitieteellisellä kellolla (Prahan karmilla), Tyn-kirkolla, Pyhän Mikulashin kirkolla.

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 4

Neliön keskellä on muistomerkki Tšekin kansallissankarille Jan Husille.

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 5

Pieni alue

Pieni kolmion muotoinen neliö liittyy Vanhankaupungin aukiolle. Keskustassa on suihkulähde, jota ympäröi renessanssityylinen taotut ristikko.

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 6

Erityisen kiinnostunut Prahan keskustan nähtävyyksistä tällä torialueella on Rottin talo ja talo "At the Angel", jossa, kuten tiedetään, kuuluisa Petrarch vieraili.

Karlova-kadulla

Luettelo siitä, mitä nähdä Prahassa yhdenpäivä, siellä olisi Charles Street, joka on täynnä arkkitehtonisia aarteita. Tämä on ennen kaikkea älykäs kompleksi Clementinum, kerran Jesuiitin kollegiumin ja nyt - Kansalliskirjasto.

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 7

Rakennuksen "Kultainen Well" veistoksilla voi olla erityisen mielenkiintoista.

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 8

Krzyznowicki-aukio

Jotkut parhaista nähtävyyksistä Prahan ovat saatavilla Křižovnické alue: esimerkiksi kirkon Fransiskus barokki sarake viiniköynnöksen vierellään ..

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 9

Idässä on Vapahtajan temppeli. Jalustan nurkassa on muistomerkki Charles IV: lle. Jos sinulla on vapaa-aika, käy kidutuksen museossa ja Kaarlen silta-museossa.

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 10

Kaarlen silta

Krizhovnitskaya-aukiolta pääset Prahan tunnetuimmalle maamerkille. Se on symboli - muinainen Kaarlensilta, joka yhdistää Vltava-joen molemmat rannat. Se on koristeltu 30 veistoksella.

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 11

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 12

Mostetska Street

Royal Route Kaarlensillalle jatkaen Mostecká kadulla, jossa matkailijat tarjotaan vierailla Marsipaanimuseossa kummituksia ja legendoja.

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 13

Vähemmän Town Square

Kiinnostaako mitä muutaon kiinnostavia paikkoja Prahassa, missään tapauksessa ei kulje Malostranska-aukio. Tässä tyylikäs Lichtensteinin palatsi ja Smirzhitskin palatsi nousevat, elegantti Kaiserstein-palatsi, Pyhän Nikolauksen majesteettinen kirkko.

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 14

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 15

Hradčanyn aukio

Kadulta Negrudova ja Ke Gradu saat upea Hradcany neliö, kuuluisa ylellisyyttä monien palatsien sitä. Pohjoisesta näet elegantin valkoisen arkkipiispan palatsin rokokokaaliseen tyyliin.

mitä nähdä Prahassa 1 päivän kuva 16

Lähistöllä on Martiniquen palatsi, jossa julkisivu on epätavallinen.

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 17

Eteläpuolella on hieno Schwarzenbergin palatsi, joka on koristeltu italialaisella sgraffitulla.

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 18

Prahan linna

Kuninkaallisen reitin lopussa, turistejaPrahan sydämessä on Prahan linna, linnoitus, jossa on linnoituksia ja rakennuksia. Pakollisia katseluun ovat Vanha kuninkaallinen palatsi, kuuluisa Vladislav-talo ja antiikin Pyhän Yrjön basilika.

mitä nähdä Prahassa yhden päivän valokuvassa 19

mitä nähdä Prahassa 1 päivän kuva 20

Reitti päättyy XIV vuosisadan vaikuttavaan St. Vitus-katedraaliin, kunnioittaen oikeutetusti Euroopan gotiikan arkkitehtuuria. Siinä tšekkiläisten hallitsijoiden koronatiot ja haudat menivät ohi.

mitä nähdä Prahassa yhden päivän kuva 21

Ja jos aktiivisen reitin jälkeen sinulla on vielä vahvuus, käy esimerkiksi Prahassa vähän tunnetuista nähtävyyksistä, esimerkiksi Pyhän Ristin muinaisesta rotunda (XII-luvulla) tai veistosta "Lavochka vice".

mitä nähdä Prahassa 1 päivän valokuva 22