Mitä nähdä Prahassa 4 päivää

Praha on hämmästyttävän kaunis eurooppalainenpääomaa. Mielenkiintoinen arkkitehtuuri ja kaupungin rikas historia ovat joka vuosi houkuttelee valtava määrä matkailijoita Prahan kaupunkiin. Tšekin pääkaupunki on myös oikeutetusti yksi Euroopan johtavimmista kaupungeista. Tietenkin, kauniiden kaupunkien kaunistuminen ei riitä yhden viikon, ei yhden kuukauden aikana. Mutta jos tulet tähän hämmästyttäväyn kaupunkiin vain muutaman päivän ajan, voit yrittää käydä mielenkiintoisimmilla ja ikimuistoisimmilla nähtävyyksillä. Tässä artikkelissa puhutaan siitä, mitä näet Prahassa 4 päivän kuluttua. Luettelo 10 kaupungin kirkkaimmista paikoista auttaa sinua järjestämään matkanne.

Vanhankaupungin aukio

Tämä on kaupungin vanhan osan pääaukko. Kävelemällä tällä alueella voit tuntea keskiaikaisen Prahan hämmästyttävän ilmapiirin unohtumattomalla arkkitehtuurillaan. Neliön edessä on Neitsyt Marian temppeli ennen Tynia, joka on valmistettu goottilaisesta tyylistä 14.-16. Vuosisadalta. Kirkon sisäpuolella voit ihailla Karel Shkretyn rikkaita koristeita ja maalauksia.

Mitä nähdä Prahassa 4 päivää1

Kaupungintalo

Vanhankaupungin aukiolla on myös rakennusKaupungintalo, joka aiemmin oli kaupungin poliittisen elämän keskus. Tähän asti vain yksi torni on säilynyt hengissä. Mutta tämä rakentaminen on myös mielenkiintoinen, koska sen julkisivulla on ainutlaatuinen katselukokonaisuus, joka "elää" joka tunti taistelussa kelloja.

mitä nähdä Prahassa 4 päivää_2

Kaarlen silta

Ajattele mitä nähdä PrahassaRiippumatta ensimmäinen mielenkiintoinen vetovoima on juuri tämä maailmankuulu silta. Sen rakentaminen aloitettiin vuonna 1357 Charles IV: n tilauksista. Pitkän ajan silta ulottuu yli puoli kilometriä ja sen leveys on 10 metriä. Sillan varrella on 30 veistosta, jotka kuvaavat Tšekin tasavallan pääsekkejä. Ne asennettiin sillalle 1700-luvun lopulla. Tällä hetkellä monet niistä on korvattu kopioilla, ja alkuperäiset on otettu museoon.

mitä nähdä Prahassa 4 päivää_3

Pyhän Vituksen tuomiokirkko

Tämä katedraali on yksi ensimmäisistä paikoista luettelossa10 Prahan tärkeimmistä nähtävyyksistä, koska juuri se on kaupungin symboli. Goottilainen katedraali perustettiin vuonna 1344, nykyään se asuu Prahan arkkipiispan asuinpaikka. Kirkon rakentaminen kesti usean vuosisadan ajan. Tästä syystä täysin itsestään selvät gotialaiset sisustuselementit, katedraalin kokoonpanossa löytyvät yksityiskohdat eri tyylisuunnista - neogotoksista barokkiin.

mitä nähdä Prahassa 4 päivää_4

Prahan linna

Luettelo kymmenestä nähtävyyksistä PrahassaMuista sisällyttää Prahan linna - maan suurin linnoitus, joka perustettiin IX-luvulla. Pyhän Vituksen katedraali sijaitsee aivan linnoituksen keskellä. Lisäksi Prahan linnan alueella voit vierailla museoissa, Kuninkaallisessa puutarhassa ja Strahovin luostarissa.

mitä nähdä Prahassa 4 päivää5

Strahovin luostari

Tunnetuin luostari, rakennettu vuonna 1140,ansaitsee myös matkailijoiden huomion. Se perustettiin munkkeihin, jotka esittelivät pappeja, jotka pitivät salissa ja hiljaisuudessa. Erikseen on syytä panna merkille luostarin kirjasto ja Neitsyt Marian ylistyskirkko - ne hämmästyttivät koristeen loistossa.

mitä nähdä Prahassa 4 päivää_6

Tanssiva talo

Puhutaan siitä, mikä on mielenkiintoista nähdäPraha, on mahdotonta olla mainitsematta nykyaikaisempia rakennuksia. Niistä, vuonna 1996 rakennettu Tanssitalo, herättää erityistä uteliaisuutta kaupungin vieraiden keskuudessa. Rakennuksen epätavallinen muoto muistuttaa pari, joka pyörii tanssissa. Talon sisäpuolella on kansainvälisten yritysten toimistoja.

mitä nähdä Prahassa 4 päivää_7

Kampan museo

Tämä museo valittaa nykyajan ystävilletaidetta ja epätavallisia vaikutelmia. Museossa on 1900-luvun itäeurooppalaisten taiteilijoiden teosten pysyvän näyttelyn lisäksi myös tilapäisiä näyttelyitä.

mitä nähdä Prahassa 4 päivää_8

Pieni maa

Nähdäksesi Prahan barokkityylisiä nähtävyyksiä sinun on mentävä tämän kaupungin alueelle. Täällä, pitkin kapeita katuja, näet kuuluisan Prahan palatsit.

mitä nähdä Prahassa 4 päivää_9

vesipuisto

Prahassa lepäämään kannattaa käydä Aqua Aqua ParkissaPalace - Euroopan suurin. Vesipuistossa on valtava määrä erilaisia ​​dioja ja vesiurheilumahdollisuuksia, useita saunoja, kuntosaleja, hierontoja ja kylpylähoitoja.

mitä nähdä Prahassa 4 päivää_10