Pyykin verestä vaatteita

Koska kukaan meistä ei ole vakuutettu pieniä vastaankotitalouksien ongelmat, paras tapa voittaa ne on saada tiettyjä tietoja ja taitoja. Jos esimerkiksi lepäät kesämökillä tai ystävien kanssa maaseudulla, lyö sydämesi tylsää hyttysiä, ja suosikki valokuvasi tai puseroosi puhkesi verta. Luonnollisesti välittömästi ajatus liukuu - ja veri pestään vaatteista vai onko se toivottomasti hemmoteltu? Paniikki ei ole välttämätöntä - veren tahrojen poistaminen vaatteista ei ole niin vaikea prosessi, mutta jotain on kuitenkin tarpeen tietää.

Kuinka päästä eroon veren tahroista vaatteissa?

Ensinnäkin veri ei ole mitenkään mahdotontapese kuumalla vedellä. Miksi? Kaikki selitetään yksinkertaisesti. Jo 42 ° C: ssa alkaa veren proteiinien koagulaation (koagulaation) prosessi. Tässä tilanteessa ne yksinkertaisesti "leivottavat" kudoksen kuitujen välille ja päästä eroon tahroista ilman kuivapesun palveluja on lähes mahdotonta. Tuore, juuri värjättyä pistettä pestään heti kylmässä vedessä. On paljon vaikeampaa päästä eroon kuivuneista veren tahroista. On olemassa useita mahdollisia tapoja poistaa vanhat veren tahrat vaatteilta kotona. Alkuperäinen menettely, joka on yhteinen kaikille menetelmille tahrojen poistamiseksi, liottaa likaantuneen esineen useita tunteja kylmään veteen. Veden liotusvaikutuksen lisäämiseksi voit lisätä muutaman rkl yhteisen pöydän suolaa tai pudottaa muutama pisara vetyperoksidia tahraan. Jos et ole varma värillisten asioiden värjäämisestä, tarkista ensin peroksidin vaikutus tuotteen kudokseen eräissä huomaamattomissa paikoissa.

Sitten sitä pitäisi kokeillakoska se sisältää runsaasti alkali- ja tahroja biologisesta alkuperästä, ne ovat melko hyvin poistettuja. Karkeista kankaista valmistetut tuotteet, esimerkiksi farkut, voidaan pestä soodiliuoksella. Tätä varten litran vedessä pitäisi liuottaa 50 grammaa leivinjauhetta. Liota likaiselle alueelle tämä liuos ja huuhtele sitten hyvin.

Kuin pestä verestä vaatteista1

virtaavassa viileässä vedessä. </ P>

Ja entä hienoja kankaita? Kuinka voin pestä verta herkistä kankaista valmistetuista vaatteista? Tässä tapauksessa perunatärkkelys tulee pelastamaan.

Kahvin valmistaminen tärkkelyksestä ja pienestäveden määrä, joka sitten levitetään saastuneelle alueelle kankaan molemmille puolille ja jätetään kuivumaan kokonaan. Sitten tärkkelystä yksinkertaisesti ravistetaan ja vaatteita pestään tavalliseen tapaan. Kaikissa vaiheissa, joissa veren tahrat poistetaan vaatteista (liotus, pesu), voit käyttää pesuaineita, jotka on erityisesti suunniteltu biologisten epäpuhtauksien poistamiseksi, jotka sisältävät aktiivista happea.