miten valita matto

Pitkästä aikaa, koska mattojen läsnäolo talossa oli merkkivaurautta ja hyvinvointia. Nyt matot ottavat sisustustarvikkeita. Valitettavasti kaikki eivät ymmärrä selkeästi, miten valita oikea matto, niin että se kestää kauan ja hyvin. Tätä varten sinun tulisi keskittyä paitsi väri- tai muodonominaisuuksiin, myös siihen, missä mattoa käytetään, sen materiaalista ja koosta.

Mattojen materiaali

Materiaali mattojen valmistukseen, kutenmikä tahansa muu tekstiilituote, on kuitua. Kuidut voivat olla luonnollisia (puuvilla, pellava, villa, silkki, sisal) tai keinotekoinen (raion, polypropeeni, polyakryyli, polyesteri). Kun on kyse siitä, mitä matto valita, täytyy ymmärtää sen toiminnallinen tarkoitus.

Joten esimerkiksi makuuhuone voi ilahduttaaValitse matto luonnonkuiduista, joissa on paksu, pitkä ja pehmeä kasa. Se miellyttää paljain jaloin, kun heräät aamulla, luo viihtyisyyttä ja mukavuutta huoneeseen. Olohuoneeseen tai lapsen huone on parempi valita pienempi matot ovat käytännöllisiä, ja ne eivät jätä jälkiä huonekalut. Mutta käytävällä tai keittiössä keinotekoiset matot tekevät. Ne kestävät hankausta ja niillä on vettä hylkivä kyllästys.

Väri ja kuvio

Värimallin mukaan mattojen valinta on rajoittamaton. Muista, että vaaleat äänet lisäävät visuaalisesti tilaa, kun taas suuret geometriset muodot kaventuvat. Lisäksi on pidettävä mielessä, että värillisellä matolla lika on vähemmän havaittavissa kuin monophonic matolla. Siksi monotoniset matot tarvitsevat enemmän hoitoa.

Matto, kuten kaikki sisätilat, pitäisiyhdistää huoneen yleiseen tyyliin. Tämä ei ole tarpeen, paitsi lastenhuone. Täällä voit valita kuvia kukilla, autoilla tai sadun sankareilla.

Kuinka valita maton koko?

Pohjimmiltaan matot on jaettu suuriin - 6neliömetriä ja enemmän, keskikokoinen - 3-6 ja pieni - jopa 3. Suuri matto muodostaa huoneen yleisen ulkoasun. Keskikokoisten mattojen avulla on mahdollista erottaa huoneen yksittäiset alueet tai luoda kirkkaan aksentti huoneen tietyllä alueella. No, pieniä mattoja käytetään usein lähellä sänkyä, nojatuolia tai sohvia.

Joten, noudattamalla yllä mainittuja yksinkertaisia ​​vinkkejä, sinulla ei ole kauan aikaa miettiä, miten valita matto lastentarha, makuuhuone tai muu huone. Onnea valintasi mukaan.