syötävä kaktushedelmä

Monet uskovat, että kaktukset, vaikka heillä oneräänlainen kauneus, vaikka heillä ei ole käytännön hyötyä. No, paitsi että he tekevät tequilaa ja kamelit syövät niitä. Itse asiassa jotkut kaktusten edustajat eivät vain saa syötäviä hedelmiä, mutta tietyin aikoina myös ihmiselle tulee todellinen pelastuminen nälästä.

Kaktukset, joissa on syötäviä hedelmiä

Maailman tunnetuin syötävä kaktus on piikikäs päärynä. Tämä on suuri, tasaisen mehukas kasvilehdet, joita muuten voidaan käyttää myös elintarvikkeisiin - nuoria versoja lisätään salaatteihin, ne on valmistettu hyytelöistä ja kastikkeista. Hedelmättelevät hedelmät ovat hapan-makea ja ulkonäkö muistuttavat päärynä tai sitruunaa, peitetty pienillä neuloilla. Houkutuksesta huolimatta sukkulan päärynän hedelmiä ei missään tapauksessa saa ottaa paljain käsin, vain erikoispihdeilla tai lusikalla, muutoin ilta täytyy kulkea neulojen poistamiseksi iholta.

kaktuksen syötävät hedelmät 1

kaktuksen syötävät hedelmät 2

Kaktuksen toisen edustajan hedelmät - Hylocereus kävi kauppoissamme. Kotimarkkinoilla tämä hedelmä löytyy nimellä Pitaya tai Pitahaya. Isänmaa "Dragon Fruit" on Vietnam, jossa hän varsin menestyksekkäästi viljelty jo vuosia, kiitos vaatimaton ja kyky kantaa hedelmää viisi tai kuusi kertaa vuodessa. Pitayan hiukan happamassa massassa maistuu hieman mansikoita, mutta ilman erityistä tuoksua. Dragonhedelmä voidaan syödä raakana, sekä kiehua hillosta, tehdä sokeroituja hedelmiä ja käyttää lisäaineina erilaisiin jälkiruokiin.

syötävät kaktushedelmät 3

syötävä kaktushedelmä 4

Edut syötävät kaktushedelmät

Syötävien kaktusten hedelmillä on vaikuttavat matkatavarat erilaisista "apuohjelmista":

  1. Kaktusten hedelmien koostumus on suurelta osin samanlainentavallisilla vesimeloneilla ja kurkuilla: niillä on runsaasti vettä ja vitamiineja, joilla on vähäiset kalorit. Siksi he hyötyvät ihmisistä, jotka kärsivät erilaisista aineenvaihdunnallisista sairauksista, munuaissairauksista ja verenpaineesta.
  2. Hedelmä- piikikäs päärynä ja Hylocereus nähnyt kiinteistön alentaa verensokeria, mikä helpottaa expectoration ja ampua alas lämpötila.
  3. Alkaloidien suuren pitoisuuden ansiosta hedelmiä voidaan käyttää lääkevalmisteiden valmistamiseen vilustumisen, virus- ja bakteeritautien hoitoon.
  4. Ne ovat myös hyödyllisiä erilaisten haavojen hoidossa jaesimerkiksi ihon ärsytykset - pakatut ja hankaavat hedelmämehu, esim. keikan päärynät, pystyvät paitsi parantamaan pieniä vahinkoja myös estämään vakavia tulehduksia.