avokadohedelmä tai vihannes

Monet ostajat valittaessa eksoottisia hedelmiä, ei voi päättää: avokado - hedelmiä tai vihanneksia. Jotkut kutsuvat hedelmähedelmiä, toiset kutsuvat sitä vihanneksi. Joku luulee, että avokado on marja tai jopa pähkinä.

Avokado on hedelmä, pähkinä, vihannes tai marja?

Salaperäinen avokado todella sai sekaannuksenihmisten mieli ja jakaa ne erilaisiin ryhmiin käsityksen mukaan. Ehkä selventää tilannetta, jota tarvitset biologiseen muutokseen. Tieteellisen tulkinnan jälkeen avokadoa kutsutaan oikein hedelmiksi, koska hedelmät kasvavat puissa. Lisäksi avokadon hedelmillä on kova luu ydin, kuten useimmat puutarhakasvit.

Mutta koostumus hedelmä enemmän kuin vihannes. Hedelmän lihassa on suuria määriä aineita ja sokereita, jotka eivät ole hedelmänomaisia. Ozhegovin mukaan kaikki mehukas hedelmä, riippumatta niiden muodosta ja sokeripitoisuudesta, tulisi viitata hedelmiin. Joten, avokado on loppujen lopuksi hedelmä. Mutta yksi huomautus.

Avokadon makua voidaan verrata epäkypsän makuunkurpitsa tai päärynä. Mitä enemmän hedelmäsä on kypsä, sitä enemmän hedelmän maku ja sakeus muuttuvat. Kypsän avokadohedelmän liha verrataan jopa voin makuun. Ja jälkimaku eroaa vielä voimakkaammin. Jotkut jopa vertaavat sitä pähkinöihin ja vihreisiin.

Jotkut merentakaisten hedelmien fanit eivät voisoittaa avokadohedelmää sikiön makuominaisuuksien vuoksi. No, ei se näytä hedelmän makuilta. Kaiken kaikkiaan hedelmät kuuluvat samaan kasvinluokkaan. Ehkä tämä on kuitenkin avokadon erilainen piirre, sen etu. Keskipitkällä avokadohedelmillä erotetaan neutraali maku. Tämä mahdollistaa hedelmien ja muiden elintarvikkeiden yhdistämisen.

Tässä tapauksessa sitä kutsutaan kasvikseksikoristeeksi. Se lisätään eri ruokiin, pannaan salaattiin, joka on maustettu hapan tai suolakastikkeen kanssa. Pohjimmiltaan tässä on kysymys toisista astioista. Erittäin harvoja reseptejä avokadojen kanssa jälkiruoille. Mutta täynnä reseptejä avokadon kanssa salaatteja, erilaisia ​​välipaloja, pateita, voileipiä, jauhelihaa.

Näin tapahtui, että kalkki ja sitruuna muuttuivat tämän hedelmän jatkuviksi kumppaneiksi. Sitrushedelmät auttavat säilyttämään astian maun ja värin avokadoilla, jolloin se ei hapettuisi ilmassa.

Kun kaikki nämä värit ovat mielessä,että luonto on tarjonnut avokadolle monenlaisia ​​ominaisuuksia. Hedelmät kasvavat myös puissa, ikivihreillä kasveilla. Hedelmän liha koostumuksessa, maku ja ominaisuuksissa on enemmän kuin vihannes. Sikiön juiciness riippuu avokadon kasvun olosuhteista. Tämä on hyvin valoisa ja hygrophilous kasvi.

Nykyään avokadot kasvatetaan pääasiassateollisuuden asteikot. Lisäksi maatalouden terminologiassa on usein kuvaus avokadosta, kuten marjoista, joilla on pyöreä tai soikea muoto ja kova vihertävä kastanjahuna. Jos katkaiset hedelmän yläkerroksen, se saa tummemman sävyn. Ja jos se on edelleen marja, se on erittäin epätavallinen koko (12-25 cm pitkä ja painaa jopa 1,8 kg).

Ja jos katsotte, että hedelmällä on öljyinen rakenne ja se tuottaa hieman pähkinän makua, se on todennäköisempää

avokado marja tai hedelmät

ei marja vaan mutteri. On vielä paljon kiistoja siitä, mitä pitää avokadoina. Se on pähkinä tai hedelmä tai vihannes. Ja ehkä - marja. Kyllä, ei. Se on pähkinä. Monet alkavat sekaantua kuvauksiin ja niiden eksoottisten hedelmien käsitykseen.</ P>

Mutta silti useimmat käyttävät kutsua avokadojahedelmiä. Vastaavasti kaikki hedelmät, jotka kasvavat keskimmäisellä leveysasteella. Tämän laitoksen erityispiirteet ovat, että vain hedelmää, jolla on mehukas massa, käytetään ruokaan. Mutta vain ilman kaivoja. Ne voivat aiheuttaa myrkytystä. Kasvin kotimaassa - Meksikossa tai Keski-Amerikassa - nämä sikiön ominaisuudet ovat hyvin tunnettuja.