Pet kilpikonna

Nyky-yhteiskunnassa kukaan ei ole yllättynytkilpikonnan sisältö kotona. Nämä eläimet eivät ole vielä yhtä suosittuja kuin kissat, mutta yhä useammat ihmiset kutovat kilpikonnia lemmikkeinä. On käynyt ilmi, että kilpikonnat ovat epätavallisen herkkiä olentoja. Ne tarttuvat täydellisesti omistajan tunnelmaan ja rakkauteen, kun heidät karkaavat. Hyvällä asenteella ja asianmukaisella hoidolla kilpikonna voi tulla ihmisen ystävä.

Voit ostaa kilpikonnaa missä tahansa lemmikkikaupassa. Pääsääntöisesti joko vesipuna-kärki kilpikonna tai maa-pohjainen Keski-Aasian kilpikonna otetaan käyttöön lemmikkinä. Muut näiden eläinten lajit ovat paljon vähemmän todennäköisesti sopeutumaan kotimaisiin olosuhteisiin. Älä siis etsi epätavallista eksoottista lemmikkiä kilpikonnia.

Maa-kilpikonnat kotona

Maa-kilpikonna kotona - melko useinilmiö. Jotta maa-kilpikonna olisi terve ja aktiivinen, se olisi säilytettävä terrariumissa. Ei ole tarpeen ostaa kallista mallia, vanha turkoosi, vanha akvaario sopii hyvin kotiin. Terrariumin pohja on peitettävä maaperällä 5 cm, jotta kilpikonna voi kaivaa reiän. Terrariumilla tulisi olla pieni suoja, jossa eläin voi piilottaa tarvittaessa.

Vesikilpikonnan kilpikonnien sisältö kotona

Punapäälle, kuten muullekin vedellekilpikonnia, tarvitset tilava akvaario. Kotikilpikonna-akvaariossa on oltava maa-alue, jolle eläin voi kiivetä. Vettä akvaariossa tulisi vaihtaa säännöllisesti. Vesikilvet tuntevat olonsa mukavaksi kotona vain puhtaassa vedessä.

Merimetsän sisältö kotona

Tämä laji on yleinen maamme säiliöissä,mutta joutuu asuntoihin paljon harvemmin kuin heidän ulkomailla asuvat ystävät. Merikrotti on vesieliöidä ja tarvitsee akvaariota vedellä. Eläinten ravintoon on kiinnitettävä paljon huomiota - merikilpikonna on voimakas saalistaja ja vihreästä nopeasti heikkenee ja sairastuu.

Suositukset maa- ja vesikilpikonnan säilyttämiseksi kotona

  1. Kilpikonnalla pitäisi aina olla puhdasta vettä juomaan. Vaikka eläin juo hyvin vähän, se ei saa koskaan tuntua kovin janoiselta;
  2. Akvaarion tai terrarin yläpuolella on välttämätöntäaseta lamppu, joka säilyttää halutun lämpötilan ja valaistuksen. Tätä toimintoa varten pienitehoinen hehkulamppu sopii hyvin. Lampun valo on suunnattava yhteen terrariumin kulmaan tai akvaariossa olevaan saariin. Lampun pitäisi säilyttää lämpötila mahdollisimman lähellä luonnollista lämpötilaa kilpikonnalle - 22-30 astetta.
  3. Kotikilpikonnaa ei saa vapauttaaitsenäinen pitkä kävelymatka asunnon ympärillä. Tällaiset kävelymatkat aiheuttavat useimmissa tapauksissa eläimen sairauden johtuen talon luonnoksista. Lisäksi pimeässä kilpikonna voidaan helposti astua.
  4. Kun pidät merta ja punasilmäisiä kilpikonnia kotona, akvaariossa on ehdottomasti asennettava sushi-saari. Ilman sitä kilpikonnia voi

    Lemmikkieläinten kilpikonnat

    hukkua.
  5. Yhdessä terrariumissa ei missään tapauksessa saa olla useita eri kokoisia kilpikonnia.
  6. Eläimille ei saa käyttää samoja ruokia kuin ihmisille.

Harjoittelu on osoittanut, että kilpikonnat ovat erinomaisialemmikkieläimet ja hyvin rinnakkain vieressä henkilö. Omistajille tärkeintä ei ole unohtaa, että kilpikonnat, kuten muut lemmikit, tarvitsevat huolta hoitoa, rakkautta ja rakkautta. Vain silloin kilpikonna voi elää pitkän elämän kotona.