Mitä ruokkia kilpikonna

Mitä ruokkia kotikaaria ja vesikilpikonnaa? - tämä kysymys koskee myös uuttaeläinten omistajat ja ne, joilla on vain lemmikkieläimiä. Kilpikonnojen hoito ja ruokinta on todellakin tärkeä asia, joka riippuu eläimen kunnosta ja terveydestä.

Asiantuntijat jakavat kilpikonnien 3 ryhmään riippuen niiden ravinnon tyypistä:

 1. Lihansyöjä. Käytä 80-90% eläinten ruokaa ja 10-20% kasviravintoa. Useimmat vesieliöiden kilpikonnat ovat saalistavia;
 2. Kaikkiruokaisia. Käytä 50% eläimistä ja 50% kasviravintoa. Omniivoreihin kuuluvat marskikilpikonnat ja puolijohtavat;
 3. Kasvinsyöjiä. Käytä jopa 90% kasvisruokaa ja noin 10% eläimistä. Näitä ovat useimmat lajien kilpikonnat.

Kun ruokitaan kilpikonnia, jotka eivät sovi ruoantyypillään, eläimen terveydelle on usein ongelmia - ruoansulatuskanavan ja aineenvaihdunnan ongelmat.

Mitä ruokkia kilpikonna?

Valtakunnallinen kilpikonnatkuuluvat kasviperäisiin. Suosituin kotimaan maa-kilpikonna on Keski-Aasian. Se sopii helposti kotioloihin ja ei vaadi suurempaa huomiota.

Pohjamaalareiden ruokintaperusta onvihreät. Eläimet rakastavat salaattilaluja, voikukan varret, sitruunamaljakas ja pihlaja. Kilpikonnan ruokinnassa pienissä määrissä on oltava hedelmää

Mitä ruokkia merta ja punasilmäisiä kilpikonnia?

Kaikista vesi-kilpikonnista kotona, puna-bellied kilpikonna on yleisin. Paljon harvemmin - suot ja merikilpikonnat. Kaikki nämä lajit kuuluvat saalisteryhmään.

Parasta vasikoiden ruokintaan kilpikonnasopivia vähärasvaisia ​​kaloja. Kala on leikattava pieniksi paloiksi ja siitä poistetaan suuret luut. Pienet luut ovat hyödyllisiä kilpikonnia varten. Yhdelle ruokinnalle viikossa vesipisaroita kilpikonnalle tulisi antaa naudanlihaa tai kananmaksaa. Liha on tärkeä rooli punaisen belliedin kilpikonnassa. Eläimille olisi annettava kanaa ja naudanlihaa keitetyssä muodossa, sekä taskurapuja, sammakoita ja hiiriä. Ajoittain kilpikonnia on ruokittava pienillä etanoilla, kovakuoriaisilla ja matoilla.

Vanhempi punaisen bellied kilpikonna tulee,lisää kasviravintoja olisi sisällytettävä hänen ruokavalioonsa. Iän myötä nämä eläimet tulevat omniivoreiksi ja tarvitsevat paljon enemmän vihreää.

Mitä ruokkia kilpikonna talvella?

Kilpikonnat eivät siedä kylmää, lyhyttäkevyt päivä ja luonnollisen auringonvalon puute. Tällaisissa jaksoissa heidän ruokansa on oltava mahdollisimman monipuolinen. Asiantuntijat suosittelevat talvella useita kertoja viikossa antamaan kilpikonnille erityisiä multivitamiineja.

Turskan ruokintaan liittyvät perussäännöt:

 • kilpikonnia ei suositella syötettäväksi käsistä. He ovat

  Punakulmainen kilpikonnan ruokinta

  muutaman päivän päästä tottumaan miehen käsiin ja kieltäytyä syöttämästä itseään;
 • Kun eläin ottaa ruokaa, sitä ei saa ärsyttää kovaa ääntä ja teräviä tuoksuja. Tämä myös johtaa ruoansulatusongelmiin kilpikonna;
 • Paras aika kilpikonnan ruokintaan on aamutuntia;
 • Kulho, joka sisältää kilpikonnien ruokaa, on pidettävä puhtaana;
 • jopa 2 vuotta, kilpikonnia pitäisi ruokkia päivittäin, vanhemmat 3-4 kertaa viikossa.