Kuinka hoidata kilpikonnaa

Ennen kuin ostaa kilpikonnaa, kukintulevan omistajan tulee tuntea näiden eläinten hoitoa koskevat perussäännöt. Toisin kuin tavalliset kissat ja koirat, kilpikonna tuntuu paljon mukavammalta luonnossa. Lisäksi kilpikonnat tarvitsevat jatkuvaa lämpöä ja auringonvaloa. Siksi on tärkeää luoda mukavimmat elinolosuhteet näille eläimille. Nykyaikaisissa lemmikkikaupoissa on helppo ostaa kilpikonna. Yleensä kotona on maa- ja vesi-kilpikonnia, harvemmin - suola. Jokainen näistä kilpikonnista vaatii erillistä hoitoa ja erityisiä säilöönottoehtoja. Tässä artikkelissa kerromme, miten hoidetaan suosituimpia kotimaisia ​​kilpikonnia.

Kuinka hoitaa maa-kilpikonna?

Hoito maa tortilla onelämisen mukavien elinolosuhteiden, ravinnon ja hygienian luomisessa. Yleisin maa tortilla on Keski-Aasian kilpikonna. Keski-Aasian kilpikonna hoitaa vähän aikaa, mutta se vaatii säännöllistä huomiota.

Ensinnäkin jokaisen omistajan pitäisi tietää seMaa-kilpikonnan pitäisi asua erityisellä terrariumilla. Lausunto, että kilpikonna voi kävellä vapaasti ympäri asua ja asua lattialle, on äärimmäisen virheellinen. Valitettavasti tietämättömyys tästä tärkeästä tilanteesta johtaa usein kilpikonnien kuolemaan. Nämä eläimet ovat alttiimpia erilaisille virustaudille ja vilustumille, jotka voivat helposti voittaa kilpikonna lattialla vedessä. Lisäksi ei ole harvinaista, että pimeässä oleva isäntä astuu lemmikkään.

Kun valitaan terrariumin maa-kilpikonna,on syytä muistaa, että sen leveyden on oltava kolme kertaa suurempi kuin eläimen leveys. Terariumin tulee noudattaa lämpötilajärjestelyjä - 22 - 32 astetta. Terrariumin pohja on ripustettava maaperällä, jonka paksuus on vähintään 3 cm. Maalla on tarpeen sijoittaa pieni laatikko, johon kilpikonna voi piiloutua. Lämmin kesällä maa kilpikonna voi olla ulkona, mieluiten ruoho. Talvella on sijoitettava erityinen lamppu terrariumin yläpuolelle, joka lämmittää maaperän ja luo auringon jäljitelmän.

Maa-kilpikonnat eivät saa leikata kynsiään - ne tarvitsevat niitä kaivaamaan reikiä. Terrariumin maaperä on vaihdettava säännöllisesti, mutta enintään kerran kuukaudessa.

Syöttäminen kilpikonna on tarpeen kasvisruoka, puuroa, joskus lihaa ja kalaa.

Miten kunnolla huolehdit vesikilpikonna?

Kotona useimmitenpunaviinikilpikonna. Vihreän kilpikonnan hoito on ensiksikin sopivan kodin luominen. Ihanteellinen koti näille eläimille on erityinen akvaario, jossa on pieni saari. Punakulmainen kilpikonna haluaa uida ja viettää 90% ajasta veteen. Kuitenkin pienen pinta-alan puuttuminen akvaarioon voi johtaa eläinten hukkumiseen. Saaren yli olisi sijoitettava lamppu, joka säilyttää lämpötilan 25-28 astetta.

Vesipitoisen puna-kilpikonnan hoito koostuu eläimen asianmukaisesta ruokavaliosta. Punaruskeinen kilpikonna saa sekä kasvi- että eläinruoka. Lisäksi tämä ruoka

Vesikilpikonnan hoito

tulisi olla monipuolinen. Jos ruokit eläintä jatkuvasti samalla ruokavaliolla, se nopeasti pahoin.</ P>

Akvaariossa kilpikonnia varten sinun pitäisi vaihtaa vettä kerran kuukaudessa. Suurten akvaarioiden asiantuntijat suosittelevat erityisten vesisuodattimien asettamista.

Kilpikonnat ovat epätavallisen herkkiä eläimiä. Heidät kiinnittyvät nopeasti mestareihinsa ja tulevat todellisiksi kavereiksi. siksi hoito merelle ja maa-kilpikonnalle pitäisi olla omistajansa ilolla. Vain silloin eläimellä on mukava kotona.