kuin ruokkimaan kilpikonnaa

Näyttää siltä, ​​että jos kilpikonna syötetään väärin,hän alkaa olla oikukas, ei syö tai ollenkaan kieltäytyy ruoasta. Keski-Aasian tai steppe-kilpikonnat eivät ole poikkeus. Jotta lemmikkisi voivat tuntea olonsa, osaa kehittää vauvan ruokavalio.

Mitä ruokkia purettu Keski-Aasian kilpikonna?

Ensinnäkin ehdottomasti kaikki kilpikonnat rakastavatkasvisruoka. Niistä hyötykasvit listattu kaali, kurpitsa, vesimeloni, meloni, salaatti, omenat ja voikukka. Älä anna periksi ja marjat - vadelmat, kirsikat ja mansikat. Maito kasteltu valkoinen leipää sekin täytyy maistaa äyriäisiä.

Mitä muuta voit ruokkia kilpikonna? Kalsium on välttämätöntä luun suojan rakentamista ja ylläpitoa varten - kuori. Siksi valikossa on oltava tuorejuusto. Manna ja tattari viljat hyötyvät rikkaiden elintarvikkeiden luettelon.

Älä ajattele, että kilpikonnat ovat kasvissyöjä. He syövät aivan kaiken. Siksi sinun on oltava erittäin varovainen, kun koristelet terrariumia. Loppujen lopuksi lähes kaikki, jotka saavat sinne, testataan. Joten, älä riistä lemmikki proteiiniruokaa. Yksi ruokalusikallinen jauhelihaa raakana tai puoli-keitetty muna. Mutta rehun koti kilpikonna liha on, että se on haitallista, täyttää puute proteiinia, joka korvaa huono vaikutus munuaisiin tuotteen mato, jotka syövät akvaariokaloille. Mutta älä liioittele sitä. Eläinperäiset elintarvikkeet voivat johtaa ruoansulatuskanavan häiriöihin. Ja se on parempi täyttää keittiöön kilpikonna pavut, runsaasti kasviproteiinia.

Älkää täyttäkö liian paljon kilpikonnia, tomaatteja, kurkkuja ja porkkanoita. He eivät pidä niistä. Tämä selittyy helposti, koska luonnossa nämä eläimet syövät marjoja, aavikkokasveja tai karhuja.

Mitä ruokkia kilpikonna talvella?

Yleensä talvella kilpikonnat menevät horrostilaan. Mutta kotona tämä kylmä aika on melko lämmin. Siksi kilpikonna ei nuku, vaan yksinkertaisesti hidastuu. Mitä syödä tänä aikana kilpikonna kotona?

Ruoka voidaan jättää samaksi. Mutta älä ole yllättynyt, jos pieni ystäväsi ei voi ylittää kesäpäivän päivärahaa. Likimääräinen päivittäinen annos voidaan laskea uudelleen talvikaudelle, ja se näyttää jotain tällaiselta:

  • porkkanaa - 30 grammaa,
  • peruna keitetty - 20 grammaa,
  • kaali - 30 grammaa,
  • valkoinen leipä - 20 grammaa,
  • kalaöljy - 0,5 grammaa,
  • juurikas - 20 grammaa.

Älä unohda kasvattaa tätä luetteloa yrtteillä kesällä, esimerkiksi voikukka, jonka lehdet voidaan nostaa kiireisestä ja saastuneesta moottoritiestä ja kaupungista.

Onko vesi kilpikonna?

Kerromme sinulle, mitä ruokkia kotiinmaa kilpikonna. Mutta loppujen lopuksi he tarvitsevat vettä, vaikka he harvoin juovat: yksi - kerran kahdessa viikossa, toisilla on tarpeeksi ja yksi "päivämäärä" vedellä kuukaudessa. Taajuus, jolla vedenpitomenetelmät on järjestettävä, riippuu siitä, mitä eläin syö tietyn ajan kuluessa.

kuin voit ruokkia kilpikonna

Jos se on kaali, sitten kilpikonnan rungon solutsaavat riittävästi kosteutta ja "uida" on vähemmän. Mutta jos suurin osa päivittäisestä ruokavaliosta on valkoista leipää - amme tulee järjestää hieman useammin.</ P>

Vaikka, ettet halua ajaa aivoja, järjestäkilpikonna kylpy päivä kerran viikossa ja puoli. Kaada vähän vettä altaaseen kuin senttimetri. Lemmikin nenän on oltava vedenpinnan yläpuolella, jotta maapallomme maanomistajat eivät tukahduttaisi. Aseta eläin veteen ja anna sen nauttia puoli tuntia. Usko minua, tällä kertaa riittää, että vauvalla on aikaa juoda ja uida.