koirarotu Alabai

Alabai, tai Keski-Aasian paimen, viittaavanhin rotu taistelevat ja vartijat koiria, rodun historia on yli 2000 vuotta vanha. Aluksi nämä koirat nostettiin suojelemaan lampaiden lammasviljelmää susiltä sekä suojelemaan henkilöä kutsumattomilta vierailijoilta - ihmisiltä tai saalistajilta.

Alabai Ominaisuudet

Keski-Aasianpaimenkoira on ominaista seuraavat ominaisuudet:

 • kohtalainen aggressio;
 • ehkäisevä reaktio;
 • vahvasti kehitetty alueellinen vaisto.

Alabain ulkonäkö innostaa kunnioitusta - tämäriittävän voimakas, vahva, pitkä koira (60 cm: n kupeessa), jossa on massiivinen pää ja lyhyt volumetrinen kuono. Väri voi olla erilainen - valkoinen, musta, harmaa, punainen, ruskea. Korvat ja häntä usein pysähtyvät pentun elämää ensimmäisinä päivinä.

koulutus Alabai

Alabai-koira on itsekkäästi itsenäinen, itsenäinen,rauhallinen, vapaus rakastava. Kuitenkin kunnollisella kasvatuksella hän tottelee paketin johtajaa ja tulee erinomainen kumppani perheelleen ja lapsilleen. Siksi sinun on kiinnitettävä asianmukaista huomiota harjoitteluun, joka alabai yleensä alkaa 6 kuukauden ikäisenä ja 9 kuukauden ajan pentun pitäisi jo tuntea sinusta johtajan, kyettävä pukeutumaan kuonoon ja tuntea seuraavat komennot:

 • kielto "ei sallita";
 • liikkuminen "seuraavaksi";
 • "Paikka";
 • "Minulle";
 • "Seiso".

Koiran pitäisi olla rauhallinen siitä, mitä sinäottaa hänen kulhonsa, siirtää ruokaa jne. Tavoitteena ja johdonmukaisesti saavuttaa paketin johtajan nimi, johtaja komentojen, intonaatioiden ja toimien avulla. Sinun on asetettava koiran käyttäytyminen, kun hän on vielä pentu.

Alabaman hoito

Keski-Aasian paimenminä kadulla, mutta myös tottua asumaan talossa. Ei ole suositeltavaa pitää koira Alabai rodun asunnossa, sillä ei ole tarpeeksi vapaata tilaa ja tämä voi vaikuttaa kielteisesti sen luonteeseen.

Usein monet omistajat rakentaa erikoiskotelonalabayalle. Koira tuntuu hyvältä kadulla, jossa on nukkumisnasto ja lämpö kuomu. Älä unohda kävelyä: vaikka eläisitko lammaslääkärissä, Alabain pitää lämmetä, tuntea fyysisesti stressaantunut.

Tämän rodun koirat eivät tarvitse paljon hoitoa, heidänVilla on likaa kestävä ja näyttää hyvältä myös pitkien kävelylenkkien jälkeen. Voimakas mulkitus tapahtuu keväällä, jos haluat, voit koiran ulottamalla kadulla poistamalla villan. Puhdista koiran korvat, varsinkin jos tartunnan oireita on, älä unohda kynsien leikkaamista tarpeen mukaan.

Seksuaalinen kypsyys Alabai saavuttaa 6-8 kuukautta,Ensimmäinen pariutuminen tulee kuitenkin tehdä aikaisintaan 18 kuukautta tai kolmannella estruksella ja koiralla aikaisintaan 24 kuukautta. Nurmikon 9.-14. Päivä, voit aloittaa kumppanin Alabain. Erota manuaalisen ja vapaan yhteensopivuuden välillä. Vapaa parittelu on mahdollista, jos eläimillä ei ole ilmeistä aggressiota toisilleen ja niillä on jo kokemusta tällaisista asioista. Kun käsi neulotaan, omistaja auttaa koiriaan lohduttamaan häntä ja pitämään yksi mahalaukussa. Hyökkäyksissä voit laittaa kuonon.

Alabai on terve rotu, sairaudet harvoin vallitsevatsitä. Mutta lonkka- ja kyynärliitoksen dysplasiaa on mahdollista, joten harkitse tarkkaan koiran ruokaa, sen tulee olla täynnä kalsiumia, erityisesti pentuissa.

Miten ruokkia alabai?

Määritä ensin ruokintatapa: joko täysin luonnollista ruokaa tai vain kuivaa ruokaa. Älä sekoita kumpaakin tapaa!

Alabayan ruokinta luonnollisten elintarvikkeiden kanssa tulee sisältää:

 • vähärasvainen liha (naudanliha, vasikanliha);
 • osittain sivutuotteita;
 • riisipuuro, kaurahiutaleet, tattari;
 • Alabain haitat

 • vihanneksia.

Syötä koira kahdesti päivässä, suhteessa koiran painoon, älä unohda tarpeeksi puhdasta juomavettä!

Alabain haitat ovat peräisin sen arvokkuudesta -vahvuus ja suojaava vaisto. Älä koskaan unohda, että ennen kuin olet koira, joka voi kuristaa susi ja ilman sitä - toinen koira. Alabain koulutusta on hyvin tarkkaavaista, sinun on analysoitava tilanne ja analysoitava koiran käyttäytymistä siinä - ylistävät, kieltävät tai luovuttavat vapautta. Sinun pitäisi harjoitella koiran koulutusta ja tuntea aina keskinäisen ymmärryksen teidän lammaskoiran kanssa. Vain silloin hänestä tulee sinun uskollisesi ystäväsi ja perheesi peloton suojelija!